Muškarac kojeg su ranili pripadnici ROSU prebačen u kraljevačku bolnicu (VIDEO)

Prema izjavi dr Zorana Mrvića, v.d. direktora bolnice „Studenica“, pacijent je „u stabilnom stanju“

Kolima Hitne pomoći iz Leposavića, danas oko 14.10 u Opštu bolnicu „Studenica“ dovezen je pacijent M. D. star 37 godina sa prostrelnom ranom levog grudnog koša.

Osim što je u stanju šoka, on je trenutno bez vitalno ugroženih simptoma, ali ima tešku telesnu povredu. Posle dodatne dijagnostike biće smešten na intenzivnu negu i uradiće se primarna obrada rana i sve ostalo što se zahteva po našim protokolima. Njegovo stanje je stabilno, a za sve ostalo ćemo naknadno dati izjave – saopštio je dr Zoran Mrvić, v. d. direktora bolnice.

Pogledajte VIDEO:

Ranije danas, Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM izjavio je da su, pripadnici specijalne kosovske policije – ROSU, oko 11.30 na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Leposavić, pucali na vozilo u kojem su se nalazila dva pripadnika srpske nacionalnosti. Tada je ranjen M. D, koji je potov prevezen u kraljevačku bolnicum. Njegov suvozač D. S. prošao je bez povreda, a čitav automobil je izrešetan.

Direkcija kosovske policije u Prištini oglasila se saopštenjem u kojem tvrdi sledeće:

„Policijska jedinica koja se nalazila na kontrolnom punktu prilikom obavljanja policijskih poslova pokušala je da zaustavi automobil, koji je tokom kretanja udario u vozilo kosovske policije, direktno ugrozivši živote policijskih službenika, koji su, kako bi neutralisali opasnost, pucali iz vatrenog oružja“.

U saopštenju se dodaje se da su „osumnjičene osobe u svom vozilu napustile lice mesta“.

           M. M. D.