Neka vaša deca provedu subotu u druženju sa „Čarobnjakom iz Oza“

Doroti i njen pas Toto pokušavaju da pronađu put do kuće prateći put od žute cigle, ali – ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda

Istinski pozorišni spektakl za decu, predstava ČAROBNJAK IZ OZA, na repertoaru Kraljevačkog pozorišta je u subotu 16. decembra  u 18 časova. Ova predstava je proglašena za najbolju pozorišnu predsatvu za decu na Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim” 2015 godine. Takođe, ima nagradu za nabolju predstavu po oceni publike na Festivalu „Zvezdarište”.

Doroti i njen pratilac, pas Toto, pokušavaju da pronađu put do kuće prateći put od žute cigle. Usput upoznaju nove prijatelje i svi zajedno idu u susret velikom čarobanjaku iz Oza koji će rešiti sve njihove probleme. Kao u svakoj priči, ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda. Ni Zla Veštica zapada, ni Limenko, ni Strašilo,  kao ni sam Čarobnjak.

Predstavu je, po motivima dela Frenka Bauma, adaptirao i režirao Miodrag Dinulović.

Igraju: Kristina Jevtović,  Biljana Talić, Predrag Pavlović, Zoran Cerovina, Gorica Dinulović, Mile Cvijović Neco, Svetlana Milenković, Ivan Ćirić i Jovan Živković. Ulaznica košta 300 dinara.

foto: Kraljevačko pozorište