Objavljen oglas o izdavanju osam apoteka

Komisija za sprovođenje postupka davanja u zakup nepokretnosti u javnoj svojini grada Kraljeva koje koristi Apotekarska ustanova Kraljevo objavila je JAVNI OGLAS o sprovođenju postupka prikupljanja pisanih ponuda za davanje u zakup nepokretnosti u javnoj svojini grada Kraljeva koje koristi Apotekarska ustanova Kraljevo.

Nepokretosti koje su u javnoj svojini grada Kraljeva biće, kako se u oglasu navodi, izdate putem prikupljanja pisanih ponuda. U pitanju su sledeći poslovni prostori koje koristi Apotekarska ustanova:

1. Ogranak – apoteka Crveni Krst ukupne površine 153.80 kvadrata po početnoj ceni zakupa od 180.000 dinara

2. Apoteka Zdravlje ukupne površine 186.90 metara kvadratnih po početnoj ceni od 260.000 dinara

3. Apoteka Ribnica, ukupne površine 68,50 kvadrata po početnoj ceni zakupa od 40.000 dinara

4. Apoteka Mataruška Banja, ukupne površine 87 kvadrata po početnoj ceni od 50.000 dinara

5. Apotekarska stanica Podunavci, površine 48,06 kvadrata po početnoj ceni od 17 000 dinara

6. Ogranak Raška u Ulici Miluna Ivanovića br.12 ukupne površine 132 kvadrata, po početoj od 155.000 dinara

7. Apotekarska stanica Stubal, neto površine 34,27, po početnoj ceni od 8.033  dinara

8. Apotekarska jedinica Ušće, neto površine 31,00 kvadrat po početnoj ceni od 11.000 dinara.

U oglasu se navodi da je Apotekarska ustanova držalac, a Republika Srbija vlasnik predmetnog poslovnog prostora. Grad Kraljevo se obavezuje da reši imovinsko pravne odnose i da sa zakupcem zaključi aneks ugovora o zakupu u slučaju uknjižbe veće površine predmetnog poslovnog prostora.

Apotekarska stanica Stubal i Apotekarska jednica Ušće se daju u zakup u viđenom stanju, a nakon njihovog preuzimanja zakupac može, uz izradu odgovarajuće projektno-tehničke dokumentacije, izvrіšiti adapaciju navedenih poslovnih prostora i prilagoditi ih za dalje obavljanje apotekarskr delatnosti.

Pravo učešća imaju svi pravni subjekti koji obavljaju apotekarsku delatnost i to: pojedinačno ili kao grupa ponuđača koji ispunjavaju sledeće uslove:

– da ponuđač upravlja sa najmanje 100 apoteka na teritoriji Srbije

– da ponuđač obavlja poslove u oblasti apotekarske delatnosti najmanje 20 godina

– da ponuđač, kao i sva registrovana pravna lica vezana za istog, nisu beležila minusno poslovanje u poslednje tri godine.

Ponuda se podnosi u roku od 15 dana od dana objavljivanja javnog oglasa (objavljen 7. juna u listu „Večernje novosti“) i na zvaničnom sajtu grada Kraljeva (oglasna tabla danas čitavog dana nije dostupna).

Oglas o izdavanju osam apoteka objavljen je uprkos činjenici da je, uz prikupljen dovoljan broj potpisa građana Kraljeva za raspisivanje referenduma po ovom pitanju, Nenad Marković, predsednik gradske skupštine u Kraljevu svojim potpisom 30. maja potvrdio da je zahtev primio.

Da podsetimo, Komisija za sprovođenje postupka davanja u zakup nepokretnosti u javnoj svojini koje koristi Apotekarska ustanova Kraljevo je komisija koja je formirana za sprovođenje samo ovog postupka, jer se prethodno Komisija za sprovođenje postupka davanja u zakup nepokretnosti u javnoj svojini grada Kraljeva izjasnila u svom dopisom da je u njenom opisu praksa bila izdavanje samo objekata u kojima nema zaposlenih i imovine privrednih subjekata.

M. M. D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *