Odbojka: Pobednici Kupa Srbije na Goču

Na pripremama su odbojkaši Ribnice koji su osvojili drugo mesto u tabelarnom delu prvenstva i plasirali se na jedno od evropskih takmičenja, a potom su posle pola veka uspeli u Kraljevo da donesu veliki pehar namenjen osvajaču Kupa Srbije

Odbojkaši kraljevačke Ribnice odradjuju pripreme na planini Goč. Krenuli su sa trenerom Milanom Simojlovićem, koji je trenutno sa reprezentacijom Srbije, a na put je krenulo šesnaest igrača. Radi se punom parom u prelepom balonu na obroncima ove kraljevačke lepotice, ali i na otvorenom gde igrači vežbaju na imrovizovanoj teretani medju borovima i jelama. Ovi momci su, da podsetimo, ostvarili velike uspehe u prošloj takmičarskoj sezoni. Osvojili su drugo mesto u tabelarnom delu prvenstva i time se plasirali na jedno od evropskih takmičenja, a potom su posle pola veka uspeli u Kraljevo da donesu veliki pehar namenjen osvajaču Kupa Srbije. Bilo je to u meču sa Radničkim iz Kragujevca odigranom u Vrnjačkoj Banji.

U medjuvremenu, da podsetimo, klub su napustilili Nejtan Delgajdis, Jovan Vukmirović i Lazar Močić, a pristigla su nova pojačanja: Kanadjanin Ksander Ketržinski, Dimitrije Pantić, Branislav Seizović, Slobodan Milovanović i Aleksandar Safonov iz Belgoroda.

Komandant parade biće iskusni tehničar dugogodišnji internacionalac, nekada dete Ribnice Vlado Petković. Uz staru gardu, koja je briljirala u berićetnom prvenstvu, koju predvodi iskusni i MVP finala Kupa  Srbije Ivan Todorović, u klubu veruju da će u narednom prvenstvu jurišati i na ostale neosvojene“tvrdjave”. Jedna je svakako titula prvaka Srbije.

           Stole PETKOVIĆ