Ove godine, tačno na Božić, stigli su – Luka, Tadija i Vujadin

Od prvog dana 2021. godine, u Porodilištu kraljevačke Opšte bolnice „Studenica“ do danas rođeno je 27 beba: 21 dečak i šest devojčica, a tri dečaka stigla su kao najlepši božićni poklon svojim porodicama

Luka, Tadija i Vujadin došli su na svet u kraljevačkom Porodilištu na dan rođenja Bogomladenca Hrista – 7. januara. Na najradosniji i najveći hrišćanski praznik, već u 6.45, Luka je obradovao svoju majku Mariju Minović, za njim je, u 11.25, Aleksandra Ivezić dočekala svog Tadiju, a potom je, u 17.15, Marija Kovačević rodila Vujadina.

Fotografija iz arhive portala Krug

Mame i bebe su dobile tradicionalne božićne poklone od grada Kraljeva, ali, zbog poštovanja epidemioloških mera propisanih usled nepovoljne epidemiološke situacije izazvane virusom korona, ovog puta nije organizovana poseta gradonačelnika Kraljeva sa saradnicima.

Umesto predstavnika Grada, glavna sestra i zaposleni u Porodilištu su trima sugrađankama koje su se porodile na ovaj veliki hrišćanski praznik – praznik rađanja novog života, uručili bukete cveća i poklon čestitke na 15.000 dinara, za kupovinu u objektima Apoteke Kraljevo na teritoriji grada Kraljeva i opština Raška i Vrnjačka Banja, koje mogu da iskoriste do kraja februara.

Pokloni za mame “božićnih beba”

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je dečacima rođenim na praznik nad praznicima poželeo srećno i detinjstvo bez briga, život ispunjen radošću i Božjom blagodaću, a porodicama čestitao na prinovama koje su ih obogatile na ovaj blagi dan.

Od prvog dana 2021. godine, u Porodilištu kraljevačke Opšte bolnice „Studenica“ rođeni su 21 dečak i šest devojčica.