Vučić: Ove investicije planiramo za Kraljevo (VIDEO)

Srbiji je bilo potrebno 80 godina da se probudi i radi; naše je da čuvamo našu zemlju, nikoga drugog ne diramo i da idemo napred i još brže, izjavio je predsednik Srbije na početku svoje posete Kraljevu

Svoju posetu Kraljevu Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je na nedavno rekonstruisanom atletskom stadionu. Dočekali su ga predstavnici lokalne vlasti grada domaćina, okolnih lokalnih samouprava i građani.

Predsednik Srbije ocenio je da je Kraljevo deseti grad po veličini u zemlji, ali da je njegov strateški značaj – ogroman:

Autoput čija je gradnja u toku, Moravski koridor biče od velikog značaja za Kraljevo, jer če približiti i Ušće, Rašku i Novi Pazar ostatku Srbije. Otvoriće turistički Vrnjačku Banju – na sat i po od Beograda, Goč, Goliju Ivanjicu, Sjenicu. Otvoriće nove potencijale za investicije, ali i put ka Nišu, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji, Grčkoj.

Vučić je danas najavio da će za Opštu bolnica „Studenica“ u Kraljevu narednih godina biti izdvojeno ukupno 60 miliona evra:

Dogovorili smo se dana, ići ćemo, ne možemo sve odjednom, ali u dve faze. Projekat je gotov za „Studenicu“ da izgradimo sledeće godine 25 miliona evra sa opremom za Dijagnostički centar u Kraljevu, a onda 2023. godine dodajemo još 35 miliona EUR da bi se obnovila Poliklinika i da bi se obnovilo sve što u bolnici Studenica decenijama nije obnavljano  i da se izgrade dodatni kapaciteti.

Pogledajte video reportažu:

Kako je danas objasnio predsednik Srbije, odluka još nije doneta, ali postoji ideja da se „sa nešto manjim kapacitetima podigne kovid bolnica u Novom Pazaru.

– Ljude u Kraljevu najviše će da obraduje ono što ja ne razumem, jer ja sam uvek želeo strateškim stvarima da se bavim. Ne postoji niko iz Kraljeva ko nije došao da mi kaže bazen: bazen, bazen, bazen. Treba nam jedna milijarda dinara! Trebaće nam 10 miliona evra za taj zatvoreni bazen po projektu, ali ćemo ići sledeće godine da izgradimo zatvoreni bazen u Kraljevu, da svi ljudi ovde budu zadovoljni – obećao je Vučić, iskoristivši priliku da se pohvali i kako je država u izgradnju škole „Sveti Sava“ uložila četiri miliona evra.

Prema njegovim rečima, izgradnja kolektora i kanalizacije za Kraljevo košta 42 miliona evra.

Kasnimo sa izgradnjom mostova i zbog toga dugujem izvinjenje narodu. Iako su plate u Kraljevu sa 313 povećane na 455 evra, to je nedovoljno. Plate u Kraljevu sa svim što pričamo, investitorima, autoputu, moraće da budu veće – ocena je predsednika Srbije.

Srbija će biti pod sve većim pritiscima, dodao je on, ocenjujući da će pritisci biti sve veći što zemlja brže bude napredovala:

Ovo što nas iz Zagreba napadaju svakoga dana, a da im ništa nismo rekli, pokazuje da smo krivi svi mi što Srbija ide konačno brže od svih ostalih. Srbiji je bilo potrebno 80 godina da se probudi i radi. Naše je da se borimo za naš narod na Kosovu i Metohiji, da čuvamo našu zemlju, nikoga drugog ne diramo, da idemo napred i još brže. Da pokažemo da imamo mnogo više pozitivne energije, od njihove negativne – poručio je Vučić.

On se okupljenima zahvalio na, kako je rekao, veličanstvenom dočeku.

Nije lako gurati kamen ubrdo, dok većina stoji sa strane dobacuje, ili gađa kamenčićima i čeka da vi izgubite snag – rekao je Vučić, kojeg su da stadiona ispratili građani od kojih su neki iskoristili priliku da iznesu svoje probleme.

On se nakon toga uputio ka fabrici „Leoni“, četvrtom pogonu ove nemačke kompanije u Srbiji gde je zvanično otvorena fabrika u kojoj već radi skoro 3.800 zaposlenih, a ima iskazanu potrebu za zapošljavanjem 5.000 ljudi.

        M. M. D.

3 komentara za naslov “Vučić: Ove investicije planiramo za Kraljevo (VIDEO)

  1. Da li još neko razuman u Srbistanu veruje u bajke koje nam priča “PRVOROĐENI” TJ Šizofrenični manipulator_.
    JA MU NE VERUJEM NI JEDINU REČ KOJU GOVORI U MONOLOZIMA PRILIKOM “OBRAĆANJA NACIJI”
    najobičniji manipulant potpomugnut “SLUŽBOM”….Zapamtite – otići će na smetlište istorije samo zbog nebrojano mnogo izgovorenih neistina, tj laži u svakom obraćanju naciji!

  2. … и наравно ни речи о преко 1500 бивших радника који не могу да наплате своје неисплаћене зараде које су им признате као потраживање својих бивших предузећа које је политички шљам на власти од 2000 год са својим неспособним партијсиким менаџментима давио односно стварао им огромне губитке због чега су од овог политичког шљама на власти гурнута у стечај … имамо ли ми бивши радници нека права или смо ми колатерална штета владавине овог по многим показатељима болесног зависника од поседовања власти, моћи и права на одлучивање ..,.

  3. Ne lipši magarče do zelene trave…
    Laže ka pas, on i sva nkegova bulumenta !

Comments are closed.