Poslanik SSP gradonačelniku Kraljeva:„Odustanite od gašenja Apotekarske ustanove”

Gradonačelnik Terzić ima nameru da 100 zaposlenih u Apotekarskoj ustanovi u Kraljevu ostavi na ulici, a samo iz razloga što sprovodi projekat gašenja državnih apoteka koji je patentirala vlast Srpske napredne stranke“ izjavio je u Kraljevu Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde.

Tokom razgovora sa građanima, Jekić je istakao da „umesto da svojim odlukama Terzić utiče na očuvanje ove ustanove koja postoji 143 godine, a za čiji opstanak je potpise dalo više od 18.000 Kraljevčana, on je sa svojim saradnicima donosio odluke koje su planski dovodile u sve teži položaj ovu ustanovu“.

Pre dve godine je Apotekarska ustanova ostala bez objekta koji u blizini Opšte bolnice, koji je donosio trećinu ukupnih prihoda. Takođe, objekat koji je u vlasništvu grada i koji se nalazi u ekstra zoni u blizini objekta Apotekarske ustanove je izdat privatnom apotekarskom lancu. Nakon svih ovih loših odluka na pomolu je još jedna pogubna odluka, a to je da se osam objekata na atraktivnim lokacijama u  Kraljevu, Vrnjačkoj Banji i Raški koje donose 54% prihoda i da se na prvoj narednoj sednici izvrši egzekucija Apotekarske ustanove, jer Terzić očigledno ne želi da radi u interesu Kraljevčana, već da se ne zameri svojim nalogodavcima – kazao je Zekić.

On je dodao da je, u razgovoru koji je imao sa predstavnikom zaposlenih, video veliku zabrinutost za opstanak ove istitucije i za radna mesta u njoj.

Ako se ima u vidu da je Apotekarska ustanova jedina sposobna da radi magistralne lekove u svojim laboratorijama za pedijatrijsku populaciju, postavlja se pitanje ko će to radi u narednom periodu? Pitanje svih pitanja za gradonačelnika Terzića, koji ništa kapitalno nije uradio u svom gradu osim što je dao milion evra za video nadzor: kojem apotekarskom lancu se priprema predaja objekata Apotekarske ustanove? Mi iz Stranke slobode i pravde apelujemo na vas da odustanete od sumanute odluke koja nije u interesu Kraljevčana i da sačuvate ovu ustanovu, a zaposlenima i svim Kraljevčanima pružamo punu podršku za očuvanje Apotekasrke ustanove – zaključio je Jekić.