Poziv za mlade dizajnere

Odabrani mladi dizajneri će biti nagrađeni sa 500 evra

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), u partnerstvu sa nemačkom Saveznom vladom, pokrenula je otvoreni poziv za mlade dizajnere od 18 do 30 godina iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije za kreiranje stalnog logotipa Samita Berlinskog procesa. RYCO je međuvladina organizacija koja promoviše pomirenje, izgradnju mira i saradnju među mladima Zapadnog Balkana kroz različite programe mobilnosti.

Ove godine biće odabrano 6 učesnika i učesnica iz različitih delova Zapadnog Balkana, koji će zajedno raditi na kreiranju stalnog logotipa za ovaj prestižni godišnji događaj, koji okuplja lidere i aktere iz regiona kako bi diskutovali o pitanjima od regionalnog značaja i podsticali regionalnu saradnju

Prethodnih godina su slični pozivi za dizajnere bili otvoreni u obliku takmičenja i naišli na veliki odziv. Tokom svake godine održavanja takmičenja RYCO je primio oko 200 prijava, što je učinilo proces selekcije vrlo konkurentnim.

Komisija za selekciju će odabrati 6 kandidata i kandidatkinja, koji će imati priliku da sarađuju i rade pod mentorstvom iskusnog stručnjaka – kreativnog direktora, koji će voditi i nadzirati grupu tokom procesa.

Stalni logo će prvi put biti predstavljen kao zvanični logo Samita Zapadnog Balkana 14. oktobra u Berlinu.

Pored toga, odabrani mladi dizajneri će biti nagrađeni sa 500 evra i dodatnim pogodnostima, kao što je učešće u različitim aktivnostima koje organizuje RYCO, zajedno sa mogućnostima za promociju.

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje se mogu prijaviti do 8. jula, a svi detalji o procesu prijave dostupni su na web stranici RYCO.