Spisak seoskih puteva koji će biti asfaltirani (VIDEO)

U pitanju su ulice i nekategorisani putevi koji će biti rekonstrisani i asfaltirani tokom ovog proleća i leta, uz učešće građana od 15%. Ovim će biti utrošeno malo više od polovine planiranih budžetskih sredstava, a radovi na ostalim putevima obaviće se u drugoj polovini godine  

Gradsko veće je na današnjoj sednici prihvatilo predlog JP za uređivanje građevinsko zemljišta Kraljevo prema kome će u narednih nekoliko meseci biti rekonstruisana i asfaltirana 22 putna pravca na teritoriji koju pokriva Generalni urbanistički plan (GUP) i 13 puteva van GUP-a. U finansiranju će učestvovati građani sa 15% sredstava, a spiskove puteva i udeo koji građani treba da prikupe za svaki od njih objavljujemo na kraju teksta.

Ukupna dužina koja će biti asfaltirana je 6,5 kilometara, ukupna vrednost je 42,4 miliona dinara, od čega će 36 miliona biti plaćeno iz gradskog budžeta, a meštani će učestvovati sa ukupno 6,4 miliona dinara.

Ovo je samo deo putnih pravaca čije asfaltiranje je predviđeno za ovu godinu. U budžetu je za ovu namenu u 2022. godini predviđeno 60 miliona dinara, pa će ostali radovi biti izvedeni u drugoj polovini godine. Međutim, gradonačelnik Predrag Terzić najavljuje da će iznos biti znatno veći nakon rebalansa budžeta:

U budžetu za 2016. u asfaltiranje seoskih puteva uložili smo svega 35 miliona dinara, a prošle godine čak 135 miliona. Naša namera je da u okviru rebalansa za ovu godinu izdvojimo znatno više od predviđenih 60 miliona, pa više i u odnosu na prošlogodišnjih 135 miliona.

Pogledajte VIDEO:

Na sednici je ukazano na problem meštana koji žive u razuđenim selima, kao i na puteve koji povezuju više sela ili udaljene zaseoke. Domaćinstvima koja žive na takvom području je previše da skupe 15% vrednosti radova na putu pored koga stotinama metara, pa i po nekoliko kilometara niko ne živi. Terzić je rekao da se traži rešenje i za ovaj problem:

–  Znamo da na seoskom području živi sve manje ljudi i da je neophodna infrastruktura da bi se zadržali: putevi, vodovodna i kanalizaciona mreža… Zato iz godine u godinu izdvajamo sve više sredstava. Poseban problem su putni pravci koji se nalaze između nekoliko sela, gde onda meštani ne mogu da obezbede dovoljno sredstava. Zato ćemo u okviru izmena Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2022. ili za narednu godinu imati posebnu stavku koja će omogućiti da se asfaltiraju i ti duži putni pravci.

Putni pravci u okviru GUP-a na kojima će se raditi u narednim mesecima su:

Asfaltiranje ulica i puteva u okviru GUP-a Kraljevo

Asfaltiranje ulica i puteva van GUP-a Kraljevo

3 komentara za naslov “Spisak seoskih puteva koji će biti asfaltirani (VIDEO)

  1. A da završite u Vitanovcu ono gde nije urađeno!?Pare su date ,gde su završile običan čovek ne zna, tako je i sa osvetljenjem…..ko se bavio time radio je po sopstvenom nahođenju, dokle mu se sviđa….avradi se o ” prepostenim” likovima, kao i uvek……
    Kada radite- radite do kraja i svima a ne tu i tamo!!!!!
    Komisije na teren da se sve proveri!

  2. Deluje mi da podmeću lavore gde curi, a curi na sve strane… KV ima veliku površinu i veliki broj razuđenih naselja. Mnoga nemaju svetlu budućnost. Da li treba po skoro pustim sokacima ulagati, malo ovde, malo onde ili sve aktivnosti usmeriti na nešto manje mesta, a time postići mnogo više?

    1. Sta je sa 2. Proleterskom, na 800 m od Milutina nema ni trotora ni atmosferske kanalizacija, medju najduzim ulicama u Kraljevu, zila kucavica saobracaja u ovom delu grada, deca idu u skolu a neodgovorni vozaci jure ko ludi, gde je tu bezbednost, a porez placaju gradjani i to 2. Zona, ej pa to je tako cinicno. Pitacu i predsednika i premijera, jer ove nase bas briga da rese problem.

Comments are closed.