Promocija nove knjige Ivana Novčića

Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo organizuje promociju knjige pesama „Rokada srcaIvana Novčića. Pored autora, u programu koji će biti održan u četvrtak 29. februara, u galeriji Kulturnog centra u Ribnici, u 18 časova, učestvuje i Aleksandar Marić, pesnik. Zbirku Ivana Novčića prošle godine objavio je Književni klub Kraljevo, kao dvadeset i osmu knjigu u ediciji Slovar.

Ivan Novčić rođen je 1972. godine u Kraljevu. Od 2003. godine do danas objavio je dvanaest zbirki pesama („Amputacija duše“, „Šifarnik stradanja“, „Posle potopa“, „Galicija i druge šume“, „Pesme o kavezu“, „Kajafin izbor“, „Jaudi plemena mog“, „Bestijarijum“, „Fantazma“, „Masonska misa“, „Doručak sa Diogenom“ i „Rokada srca“), knjigu izabranih pesama „LJubav u Haldernu“,  zbirku priča „Srem i Sumatra“, roman „Trn u peti“, studiju „Emir Kusturica: poetika poricanja smrti“ i zbirku eseja „Donji rakurs“.

Dobitnik je nagrada Toma Radosavljević (2015) i Srboljub Mitić (2019), nagrade Doma kulture Ivanjica (2019), nagrada Gordana Todorović (2021), Stojan Stepanović (2021) i Godišnjr nagrada Matice Srpske – Društva u Crnoj Gori (2022).

Radi kao urednik za poeziju u Poetikum izdavaštvu. Živi u Kraljevu.