Sutra 13. novogodišnji Ibarski kros

Atletski klub Kraljevo, pod pokroviteljstvom Grada Kraljeva i lokalnog Sportskog saveza, i ove godine organizuje 13. Novogodišnji ibarski kros na kojem će se nadmetati atletičari iz nekoliko gradova Srbije, ali i iz okolnih zemalja. Ova tradicionalna trka prvi put ove godine imaće i – međunarodni karakter, a biće održana sutra (nedelja, 15. januar). Počeće u 11.20, a start i cilj je na kraljevačkom atletskom stadionu.

Prvi put ove godine dolaze nam gosti iz Rumunije, Bosne i Hercegovine i Bugarske. Osim toga, ove godine značaj dajemo i školi atletike, pa će za najmlađe, osim trčanja i sportskih aktivnosti, biti organizovano i druženja sa maskotom ZOO vrta Vrnjci – kaže Milan Kostić, generalni sekretar Atletskog kluba Kraljevo.

Milan Kostić, generalni sekretar Atletskog kluba Kraljevo

Svaki pobednik, objašnjava on, u svakoj kategoriji: atletska škola, pioniri, juniori, seniori, veterani, dobiće zlatnu medalju, krunu i biće proglašeni kraljem/kraljicom Ibarskog krosa, a dobiće i ulaznicu za ZOO vrt u Vrnjcima. Sama trka obuhvata krug od 800 metara, a organizatori očekuju da će biti više od 100 učesnika.

Za sve koji su se prijavili na vreme garantovan je startni paket, a oni koji žele mogu da se prijave i na dan trke:

U tom slučaju ne možemo da garantujemo startni paket. Svako ko je uplatio startninu dobio je personalizovani startni broj, sportski kalendar sa podacima gde se i kada održavaju atletske trke – navodi Kostić.

Prvi Ibarski kros na atletskom stadionu u Kraljevu održan je 2011. godine, a u godinama rekonstrukcije stadiona – trke su organizovane na trasi pored Ibra (kod restorana „Kuća sećanja“), a od prošle godine Ibarski kros vratio se na svoje staro mesto.

M. M. D.