Svečani doček za zlatne dečake sa Ibra – šampione Srbije

Ni obilna sinoćnja kiša nije sprečila oko 200 ljubitelja odbojke da, na  Trgu srpskih ratnika u Kraljevu, pozdrave šampione

Pretpioniri kraljevačke Ribnice osvojili su titulu prvaka Srbije pošto su u finalu turnira savladali Crvenu zvezdu sa 3:1 (19:25, 25:19, 25:21, 25;11). Domaćin takmičenja Proleter iz Zrenjanina, osvojio je bronzanu medalju posle pobede u meču za treću poziciju nad ekipm Niša. Rezultat 3:2.

Po dolasku u Kraljevo zlatnim dečacima priredjen je doček na trgu kod Milutina. Obilna kiša nije sprečila oko 200 ljubitelja odbojke da pozdrave šampione.

Medju njima su, naravno, najbrojniji bili roditelji, zatim školske drugarice i drugovi, nekoliko prvotimaca kao i Miloš Simović pomoćnik gradonačelnika za sport i oimladinu. Atmosfera svečana, upravo onakva kakva dolikuje kada se dočekuju pobednici.

Finale je odigrano u Kristalnoj dvorani u gradu na Begeju. Mladi odbojkaši Ribnice najpre su osvojili prvo mesto u grupi pobedivši maksimalnim rezultatom ekipe Voleja, Stražilova i Crvenu zvezdu. U polufinalu savladan je istim reultatom i zrenjaninski Proleter.

Ekipa OK Ribnice na turniru igrala je u sastavu: Mihajlo Milovanović, Dušan Delević, Nikola Veselinovoć, Milutin Simojlović, Vukašin Bajović, Andrija Seničić, Filip Sušić, Matija Kočović, Sladjan Milović, Bogdan Mitrović- Trener ekipe Vlado Petković tehniko Dejan Ratković.

Pored pobedničkog pehara i zlatnih medalja Ribnici su dodeljena još tri priznanja. Za najboljeg dizača proglašen je Andrija Seničić, server broj jedan je Matija Kočović a MVP turnira je Vukašin Bajović.

U ime pobedničke ekspedicije, na Trgu srpskih ratnika prisutne, a posebno roditelje igrača pozdravio je trener Vlado Petković.

Ovi momci su briljantno odradili posao na svih pet utakmica. Na koji način – najbolje potvrđuju rezultati i u grupi, i polufinalu, i u finalu. Treba reći da su dečaci, vaša deca, lepo vaspitani, radni i poslušni. Nadam se da ćemo se iduće godine u ovo vreme opet videti istim povodom.

      Stole PETKOVIĆ