Svi koncerti i programi u okviru Dana Veselog spusta 2023.

Čitava sedmica od 10. do 16. jula rezervisana je za dobar provod, najavljeno je na današnjem prvom sastanku Organizacionog odbora ovogodišnje manifestacije

Ovogodišnja vesela regata niz Ibar biće 34. po redu, a drugu godinu zaredom, „Veselom spustu“ je posvećena i cela sedmica dobre zabave kroz ponuđene raznovrsne sadržaje. 

Aleksandar Erac, direktor ove manifestacije, ocenio je da je „Veseli spust“ u proširenom sadržaju kroz sedmodnevna dešavanja prošle godine „postao prepoznatljiv i prevazišao lokalne okvire“, zbg+o čega treba nastojati da naredne godine dobije i generalnog sponzora.

Ima interesovanja velikih kompanija za to, jer je Kraljevo prošle godine nedeljom „Veselog spusta“ prestiglo mnoga turistička dešavanja u Srbiji. Imamo i pomoć Turističkog saveza Srbije, koji nas je predstavio svim značajnijim kompanijama u Srbiji – istakao je Erac.

Dani Veselog spusta ove godine počinju u ponedeljak 10. jula bogatim i raznovrsnim programom za najmlađe na Trgu srpskih ratnika. Posle tog programa, iste večeri, prvi u nizu biće koncert „Crvene jabuke“.

Ana Mirosavljević, direktorka Turističke organizacije Kraljevo podsetila je da je utorak 11. jul rezervisan za koncerte na Trgu srpskih ratnika Del Arno benda, Kojota iz Eyesburn-a i Dečje radosti.

Sreda, 12. jul, počinje dobrovoljnim davanjem krvi u organizaciji Crvenog krsta Kraljevo, a za uveče je na Trgu zakazan koncert Dece loših muzičara. Dan kasnije, u četvrtak 13. jula za građane Kraljeva, od 21.30 sviraće Orthodox Celts.

Petak, 14. jul , dan je rezervisan za koncert Partibrejkersa, kojim se, praktično, završava rok nedelja. Tokom rok dana, od utorka do petka biće organizovan Festival zanatskog piva, koji se prošle godine, kako se danas moglo čuti od direktoke TOK „dobro pokazao i zaživeo“.

Prvog dana vikenda, u subotu, 15. jula, Sportski centar „Ibar“ i Sportski savez Kraljeva organizuju Sportske igre na vodi i sportska dešavanja na Trgu na trgu srpskih ratnika na kojem će u 21.30 početi koncert Ane Bekute, a u gradu i tradicionalna Jeger žurka.

Nedelja, 16. jul, datum je održavanja ovogodišnjeg „Veselog spusta“, koji startuje u 10.00 časova ispod zidina srednjovekovne tvrđave Maglič. Istog dana uveče, na Trgu srpskih ratnika, u 21.30 biće održan koncert Rade Manojlović.

U nedelju će biti organizovati i naša tradicionalna manifestacija „Srebrni kazan“, pa će svi učesnici „Veselog spusta“, ali i ljubitelji i posmatrači, moći da dođu u Matarušku Banju i posluže se besplatnim pasuljemnajavila je Ana Mirosavljević.

Filip Bukara, predsednik Kajak kluba „Ibar“ Kraljevo, koji je jedan od osnivača Veselog spusta kao manifestacije, najavio je da i ove godine podrška u infrastrukturnom smislu pripada njima. U Magliču će biti kamp za ljubitelje splavarenja, a tu je obezbeđen i zabavni program.

Datum održavanja „Veselog spusta 2024“, kako je danas najavljeno, biće poznat odmah po završetku ovogodišnje najveselije regate niz Ibar.

   M. M. D.