„Ti si princeza“: Tate i kćerke zajedno plesali na završnoj priredbi predškolaca (VIDEO)

Očevi su pomogli da se snovi njihovih devojčica o kraljevstvu i princezama isprepliću sa stvarnošću kroz pesmu i ples

Jun je mesec vrtičkih i školskih rastanaka, ali i nade. Predškolci se rastaju sa svojim drugarima, ali to nije zbogom, već do viđenja. Pred njima su nove avanture, nova prijateljstva i mnogi susreti. U kraljevačkoj osnovnoj školi „IV kraljevački bataljon“ zabeležili smo deo njihove priredbe priređene za sećanje na zajedničke trenutke, koji će im zauvek ostati u srcima.

Ovoj današnjoj, poseban pečat dao je ples očeva i kćerki uz pesmu „Ti si princeza“, koja je izabrana, očigledno zbog svoje pozitivne poruke i emotivnog teksta, jer tate su većini devojčica prvi heroji koje upoznaju u svojim životima.

Očevi u belim košuljama i majicama (dvojica očeva koji su sveštenici Srpske pravoslavne crkve u mantijama) i njihove devojčice u belim haljinicama i sa venčićima na glavama, uz osmehe na licima, zajedno su plesali u ritmu pesme, stvarajući zajedničke uspomene.

Pogledajte VIDEO:

Ceo događaj bio je prožet emocijama i radošću, dok su deca na bini i rodtelji, bake i deke u publici proslavljali kraj predškolskog obrazovanja mališana i početak njihovih novih avantura.

Sala je bila ispunjena smehom i ponosom, a ples sa tatama učinio je ovaj trenutak još dirljivijim, pružajući deci priliku da podele ovaj važan trenutak sa svojim najdražima.

Priredba je bila fantastična, ne samo zbog plesa očeva i ćerki, već i zahvaljujući svim mališanima koji su učestvovali.

Svojim igračkim nastupima i recitacijama, deca su pokazala svoje talente i trud, čineći ovaj događaj nezaboravnim za sve prisutne.

Zato je ovaj događaj možda bio i više od same priredbe – bio je to simbol ljubavi, podrške i zajedništva između roditelja, vaspitačice Danijele Nešković (čija je ideja bi la ovaj zajednički ples tata i devojčica) i dece. Svi prisutni su uživali u svakom trenutku, dok su se dečiji snovi o kraljevstvu i princezama isprepletali sa stvarnošću kroz pesmu i ples, a na kraju i kroz puptanje balona visoko put neba.

Da i nebu pokažu kako su u predškolskom naučili da znanje nema granica u da su tek odškrinuli vrata iza kojih ih čeka veliki svet, spreman da im pokaže sva svoja čuda.

    M. M. D.

*Ovaj medijski sadržaj proizveden je kao deo Projekta koji se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Media i Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD, već isključivo autora

1 komentar za naslov “„Ti si princeza“: Tate i kćerke zajedno plesali na završnoj priredbi predškolaca (VIDEO)

  1. Stvarno prelepo!To ostaje zauvek kao uspomena na najbezbrižniji period života svakog deteta.
    Moja deca i nažalost sva ostala koja su išla u predškolsko pri vrtiću ” Zvezdani gaj” priredbu su održavali u učionicama od 20 kvadrata sa sve roditeljima i najbližom porodicom.Mokri u majcama koje se posle priredbe vraćaju vrtićima za sledeću generaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *