U Kraljevu su sada prohodni putevi, ali jutros autobusi nisu mogli do nekih krajnjih stanica

Moglo bi da se kaže da je „stanje redovno“ kad govorimo o stanju na putevima  na području Kraljeva i Srbije. To znači da putari kažu da rade sve po planu i zakonu, a učesnici u saobraćaju i svi oni koji bi da se negde prevezu, se žale na putare, naročito na lokalnim saobraćajnicama

            U ranim jutarnjim satima na seoskim područjima Kraljeva saobraćaj se odvijao otežano. Kako smo saznali od dispečera kod autoprevoznika „Kavim“, nekoliko autobusa rano jutros nije stiglo do kranjih odredišta, jer su na putu bili pre putara: jedan autobus se zaglavio u Dragosinjcima, autobuse su uzalud čekali na poslednjim stanicama meštani Miločaja, Gornjih Lađevaca, Cvetaka, Oplanića i Popovića.

            S druge strane, direktor JKP „Putevi Kraljevo“ Mirko Vuković kaže da su, u skladu sa zakonom i gradskom odlukom, tokom noći i u rano jutro očišćene saobraćajnice prvog prioriteta, a da će tokom dana biti i ostale:

            – Gradska i prigradska naselja smo obradili još noćas i jutros, a ekipe su sada na seoskim područjima. Podsećam da je naša obaveza da sa ulica drugog prioriteta sneg očistimo u roku od 48 sati i to po završetku padavina! Mi ćemo, očekujem, to odraditi već tokom dana. Povoljne okolnosti su što temperatura nije niska, tako da je moguće dejstvo čvrste soli i što intenzitet padavina nije jak.

Vuković kaže da je prohodan glavni putni pravac na Rudnjanskoj visoravni Studenica – Rudno – Bozvik. Tome doprinose tri ekipe koje su stacionirane u zimskom punktu na Rudnu i koje su tamo tokom cele zimske sezone.

            Sve u svemu, na svim kolovozima na području Kraljeva ima snega i zbog toga je potrebna velika opreznost u vožnji. Prema izveštaju JP „Putevi Srbije“, snega do pet centimetara i odrona ima na Ibarskoj magistrali od Kraljeva do granice sa Crnom Gorom, kao i na putu Mlanča – Studenica – Ušće.

            Naši saradnici javljaju da je prohodan put do Goča i da na ovoj planini snega ima u izobilju, pa veliki broj dece koji tamo boravi ovih dana, uživa u zimskim čarolijama. Juče je na izletu na Goču bio i veliki broj Kraljevčana. Ono što svi nestrpljivo iščekuju, jeste „poslednji papir“ koji bi trebalo da omogući puštanje u rad novog ski-lifta, a tabač, nabavljen pre mesec dana, za svaki slučaj već sređuje stazu.

            Meteorolozi za sutra u Kraljevu najavljuju slabije padavine nego što su danas, a temperatura će biti oko 0 stepeni: najniža -2, a najviša 1 stepen Celzijusa.

R.V.

1 komentar za naslov “U Kraljevu su sada prohodni putevi, ali jutros autobusi nisu mogli do nekih krajnjih stanica

Comments are closed.