Uhapšeno sedam osoba iz Kraljeva i Loznice, osumnjičeni za krađu luksuznih vozila u EU

U akciji su privremeno oduzeti automobili visoke klase, luksuzni kamperi i kombi vozila koja su, kako se sumnja, ukradena na teritoriji zemalja Evropske unije, nakon čega su dovezena na teritoriju Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, na teritoriji Kraljeva i Loznice, uhapsili su sedam osoba, dok se za još jednom traga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara, pranje novca, falsifikovanje isprave i prikrivanje.

Uhapšeni su organizatori kriminalne grupe G. T. (1968.) i Ž. Č.(1977), kao i A. K.(1991), Lj. G.(1983), D. Č.(2003), D. S.(1980) i M. S.(1975).

. Ta vozila su, u unapred obezbeđenim garažama, radionicama-štekovima prepravljana i kasnije prodavana na osnovu čega su osumnjičeni ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Pretresom stanova i radionica osumnjičenih pronađeno je i privremeno oduzeto  više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, oružje i municija u nelegalnom posedu i veća količina auto-delova. Takođe, pronađena je i elektronska oprema za prepravljanje brojeva šasija i motora, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije i registarskih oznaka.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju policije.

M. M. D.

foto ilustracija – Johnny_px, Pixabay