Upoznajte programe za studiranje, život i rad u Kanadi (VIDEO)

Najveća prednost programa za rad, život i studiranje u Kanadi koji su prezentovani u Kraljevu je što inicijalna ulaganja za njega – nisu velika

Akreditovani agenti internacionalne mreže EduCo Global, prezentovali su sinoć u Kraljevu programe za studiranje i rad u Kanadi. U pitanju su studentski programi u formi Work and Study, odnosno CO-OP.

To znači da fakulteti, odnosno obrazovne institucije sa kojima sarađujemo imaju kooperaciju sa poslodavcima, tako da pored kvalitetnih studijskih programa, oni koji se za njih odluče, imaju priliku za plaćenu praksu tokom boravka u Kanadi – kaže Iva Kuzmanović, koja je akreditovani agent EduCo Global mreže.

Pogledajte VIDEO prilog sa prezentacije programa u Kraljevu:

EduCo Global je internacionalna mreža koja se bavi povezivanjem zainteresovanih strana: klijenata/studenata sa obrazovnim institucijama.

Mi konkretno ovde predstavljamo Arbutus College i Acsenda School of Management. Ove institucije se nalaze u Vankuveru u Kanadi. Vankuver je, poznato je, već godinama jedan od najboljih gradova na svetu u pogledu standarda i kvaliteta života. Iako je Kanada poznata po oštrim zimama, Vankuver je kao grad koji se nalazi na okeanu zaštićen stenovitim planinama od oštre kanadske zime, tako da ima blagu klimu. Grad je veliki turistički centar, a Vankuver zovu još i „novi Holivud“ zbog ogromne filmske industrije. Definitivno, to je jedan veliki multinacionalni grad, pun internacionalnih studenata tako da je izuzetno zanimljiv za život.

Iva Kuzmanović, akreditovani agent EduCo Global mreže

Programi koji su predstavljeni namenjeni su onima koji žele da steknu nova iskustva u životu u organizovanom sistemu u kojem će imati potpuno pravo na boravak u Kanadi:

Imaće, praktično, privilegiju da po veoma povoljnim uslovima studiraju, a kasnije i rade, da iskuse život u Kanadi, da steknu nove poslovne veštine, savladaju ili unaprede znanje engleskog jezika…

Predstavljeni programi, prema rečima Ivana Šukovića, regionalnog menadžera EduCo Global mreže traju od 12 meseci do dve i po ili tri i po godine i dele se po tome da li je u pitanju koledž, odnosno  najosnovniji nivo studiranja ili fakultet.

Iva Kuzmanović i Ivan Šuković – detalj sa sinoćnje promocije u Kraljevu

Moduli koji se izučavaju su u vezi, uglavnom, sa turizmom i ugostiteljstvom, menadžmentom u poslovanju, ali postoji i program Front-end Web Development koji je, možda, zanimljiviji osobama zainteresovanim za svet informacionih tehnologija. Mnogobrojne su mogućnosti, ima puno prilika,a mi smo tu da da pružimo više informacija – pojasnila je Kuzmanović, dodajući da je ovo bila njihova prva prezentacija u Kralljevu, ali da će ih biti još.

Na pitanje šta je posebna pogodnost ovog programa koja ga razlikuje od sličnih, naša sagovornica kaže da je najveća prednost ove vrste programa za rad, život i studiranje u Kanadi to što – inicijalna ulaganja nisu velika:

Verovatno je to jedna od najvažnijih stvari zainteresovanih za studiranje ili provođenje nekog malo dužeg boravka u inostranstvu. Pogodnost je ta što se školarina za fakultet plaća u ratama i to od novca koji studenti, sasvim legalno, uz radnu dozvolu koju dobijaju uz studentsku vizu, u Kanadi zarađuju.

Ukoliko želite da saznate još detalja o tome zašto su Arbutus i Acsenda, dve obrazovne institucije iz Vankuvera, već godinama pravi izbor mladih iz celog sveta, podrobnije detalje o svim povoljnostima možete da dobijete u razgovoru sa akreditovanim agentima – telefonom na broj +381 60 165 000 4, zakazivanjem besplatnih konsultacija na e mail ivan.sukovic@educoglobal.com ili, jednostavno pošaljite privatnu poruku na profil Studiraj, živi i radi u Kanadi na Fejsbuku.

Kanada važi za zemlju sjajnog sistema socijalne zaštite, penzionog sistema i lake socijalne mobilnosti. Ona je zemlja s najvišim procentom visokoobrazovanih ljudi na svetu i spada u države koje najviše izdvajaju za obrazovanje. Iako je životni standard visok, troškovi školovanja su niži nego u Americi, a uz prezentovane programe – još povoljniji.

              M. M. D.