Miloš Biković: „Ima puno mladih talentovanih u Srbiji, samo im treba skrenuti pažnju sa rijalitija“ (VIDEO)

Popularni srpski glumac koji je ostvario zavidnu karijeru i u Rusiji, glumačka zvezda na festivalu u Vrnjačkoj Banji smatra da „samo film koji ima dobar scenario – ima šanse da bude dobar“

Glumac Miloš Biković, koji je izazvao veliku pažnju publike na 45.. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, u svojoj izjavi za portal Krug rekao je da je scenario „ugaoni kamen svakog filma, jer bez dobrog scenarija – nema dobrog filma“. Kako je naveo, kao glumac odluku da li će učestvovati u nekom filmu donosim, pre svega gledajući na to kaoav je scenario:

Ako je scenario dobar, onda film ima šanse da bude dobar. Dobri scenariji su danas, nažalost, retki. Dobar scenario se, pogotovo na zapadu jako ceni. Jako mi je drago što postoji ovakav festival koji neguje tu tradiciju i koji skreće pažnju na važnost scenarija.

Pogledajte ceo razgovor sa Milošem Bikovićem:

Biković je ocenio da u Srbiji imamo mnogo mladih, talentovanih ljudi koje, kako je ocenio „samo treba usmeriti“:

Treba im skrenuti pažnju sa rijalitija i žute štampe na kulturne sadržaje i na kreativnost. Jedino to je način koji može zaista da promeni našu realnost nabolje.

Biković je, ocenjujući stanje u srpskoj kinematografiji ocenio da se sada ponovo mnogo snima i da će kvantitet postepeno početi da rađa kvalitet kvalitet:

Kvalitet će već postoji, ali ćega kvantitet još profilisati. Za našu kinematografiju je važno da izađemo iz našeg način razmišljanja koji nas ograničava samo na granicu naše zemlje ili eventualno regiona. Treba da počnemo da razmišljamo u evropskim i svetskim standardima kako bismo pretvorili naš film ne samo u prepoznatljivu umetnost, nego i u proizvod za izvoz – ocenio je Biković.

     M. M. D