Za šest dana programe Festivala „Mali svet“ videlo skoro 3.500 gledalaca (VIDEO)

Predstave i festivalski programi posvećeni uspomeni na Ružicu Stepanović Aleksić (koja je osnovala prvo Dečje pozorište u Kraljevu) osim u centru Kraljeva, zabavili su najmlađu publiku i u mnogim u školama i domovima kulture

Cela prošla sedmica u Kraljevu bila je u znaku prvog Festivala umetničkog stvaralaštva za decu i mlade MALI SVET koji je završen u nedelju 11. juna.Za šest dana realizovana su 24 programa koje je videlo skoro 3.500 gledalaca.

Kraljevačko pozorište bilo je domaćin pozorištima: Puž, Boško Buha, Malom pozorištu Duško Radović iz Beograda, Kruševačkom  i Narodnom pozorištu iz Leskovca.

Pogledajte VIDEO prilog:

Putovao je festivalski karavan i u mnoga kraljevačka sela: Ratinu, Studenicu, Vitanovac, Obrvu, Vitkovac, Samaila, Ušće, Adrane, Roćeviće, Sirču i Obrvu. Program „MALI SVET U GOSTIMA” doneo je deci puno radosti, divne „knjige prijateljstva”, koje su im poklonili drugari iz Osnovne škole „IV kraljevački bataljon“, kao i slatke pakete donatora festivala – kompanije SWISSLLON Takovo.

Na svečanoj ceremoniji zatvaranja festivala učestvovali su mladi glumci Kraljevačkog pozorišta Svetlana Milenković i Vladimir Jovanović, hor muzičke radionice “Uvertira”, hor Muzičke škole “Stevan Stojanović Mokranjac”, kao i Ivana sa drugarima, koji su na sceni pozorišta demonstrirali svoje cirkuske veštine.

foto REX – Predrag ILić

Pre spuštanja festivalske zavese dodeljena su priznanja “KRALJEVSKA RUŽICA” prijateljima i sponzorima festivala.

Festival MALI SVET posvećen je uspomeni na Ružicu Stepanović Aleksić, koja je sedamdesetih godina prošlog veka osnovala i više od jedne decenije uspešno vodila Pionirsko pozorište – prvo dečje pozorište u Kraljevu.

MALI SVET, kako je najavljeno, dovešće u Kraljevo i 2024. godine najbolje predstave za decu na festival koji, u grad na Ibru, donosi radost i sreću, jer „deca umeju odmah i prirodno da ovladaju srećom, zato što su i sama po svojoj prirodi – radost i sreća“.

    M. M. D.

*Fotografije REX – Predrag ILić