Zavetnici Kraljevo o statusu i položaju nekadašnjih boraca i ratnih vojnih invalida

Bio samučesnik u više ratova i aktivni pripadnik 63. padobranske brigade i s punim pravom smatram da je položaj ratnih vojnih invalida i boraca u Srbiji veoma težak, ocenio je na konferenciji za novinare Borisav Beloica, član Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici

O nama, borcima, nismo čuli ni reč u Narodnoj skupštini, sve do prošle godine kada je naš poslanik Strahinja Erac ukazao na težak položaj ovih ljudi – kazao je Beloica, penzionisani oficir Vojske Srbije.

On je, tokom ratnih dejstava izgubio nogu, a zbog statusa koji ima kao ratni vojni invalid, kako kaže, puno vremena posle borbi, u miru je proveo da sa saborcima razgovara o mogućnostima za popravku njihovog položaja.

O odnosu države prema borcima sada smo mogli da čujemo i kroz priču o problemu rehabilitacije i oporavka nakon svega što smo preživeli. Jedan Refik Kurti dobio je banjsko lečenje u „Merkuru“, a naš borac iz Kraljeva – Saša Košanin, ni nakon više operacija i konzilijarnog predloga za oporavak i banjsko lečenje, nije dobio oporavak. Dobro je što zahvaljujući Ercu, posle 22 godine, možemo da čujemo glas nekoga ko će u Skuopštini pričati o problemima zaboravljene kategorije – srpskim borcima – zaključio je Beloica.

M. M. D.