OTPREMNINE ZA 3.000 RADNIKA ŽELEZNICE

8. decembar 2016.

Višak zaposlenih je u administraciji, a manje ima mašinovođa, izjavila ministarka Mihajlović, koja je najavila i da će 2017. biti završen auto put od Obrenovca do Preljine na Koridoru 11

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će do kraja godine otpremnine u srpskim železnicama dobiti 3.000 ljudi.

„Niko neće izaći bez adekvatne otpremnine, novac je obezbeđen. Do kraja godine biće završena prva faza”, rekla je Mihajlovićeva za RTS i dodala da se uporedo sa smanjenjem broja zaposlenih rade i svi planirani projekti.

Ona je navela da danas u železnici ima viška zaposlenih u administraciji, ali manje mašinovođa.

Govoreći o 16 milijardi subvencija za železnicu, koje su predviđene budžetom, ministarka je pojasnila da tu ulazi i avans za ruski kredit i finansiranje završetka Žeželjevog mosta.

„To nisu samo subvencije za plate, već su delom i infrastrukturni projekti. Železnica ide u korak sa našom dinamikom reformisanja”, naglasila je Mihajlovićeva.

Ona je danas najavila i da će sledeće godine biti završen Koridor 10, auto put od Obrenovca do Preljine na Koridoru 11, kao i da će započeti realizacija i novih projekta, poput Fruškogorskog koridora, Moravskog koridora i da će biti nastavljena obnova putne infrastrukture.

Projekti koji su u toku, ali i novi projekti, kaže Mihajlovićeva, realnost su zbog kojih je ministarstvo koje vodi ove godine budžetom dobilo dvostruko više novca od prethodne godine, odnosno skoro 75 milijardi dinara.

 Izvor: Tanjug