„LOKALNI FUNKCIONERI U GRDICI NISU POŽELJNI“

Kraljevo, 9. mart

Predsednik MZ Grdica Rade Erac ovim rečima dočekao ministarku državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički

„Narod u Grdici neki su lagali da će ovde da se pravi nekakav bedem, što nije velika investicija za grad i državu, a doživeli smo da ovo naselje drugi put bude uništeno i zato treba da znate da su gradonačelnik Kraljeva, njegov zamenik, predsednik skupštine i lokalna vlada, persone non grata na ovoj teritoriji“, ovako je ministarku Kori Udovićki danas dočekao prvi čovek mesne zajednice Grdica Rade Erac.

Gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić i njegovi saradnici stajali su, crveneći, pored ministarke koja je rekla da ne dolazi zbog predizborne kampanje, nakon što je Erac rekao da je „narod stradao zarad nečijeg slikanja i predizborne kampanje“.

Prema rečima ministarke Udovički, koja je u naš grad svratila vraćajući se sa Ekonomskog Biznis foruma na Kopaoniku, i u Kraljevu, kao i na drugim opštinama ima mesta koja su bolje odbranjena nego 2014. godine.

„Ovde i na drugim mestima potrebna su dugorčnija rešenja koja za dve godine nisu sprovedena. Moramo da ih rešimo, borimo se, zalažemo i gledamo u oči svakom od problema“, rekla je.

Prema njenoj oceni, Srbija je puno izgradila posle poslednjih poplava, ali država mora da se pripremi, kako je rekla, da onakve bujične poplave više neće biti izuzeci, zbog čega treba podići nivo spremnosti na novu visinu.

„Sada ćemo morati hitno da pomognemo i pripremićemo materijal za popravku kuća, a dugoročno rešenje će morati da bude napravljeno“, najavila je, uz ocenu da je bedem bio jedna stvar o kojoj je bilo reči, ali da treba pogledati da li ima još rešenja za plavni teren na kojem se Grdica nalazi, jer će se voda, kako je rekla, izlivati dok god se ne pronađe drugo rešenje.

 

1 komentar za naslov “„LOKALNI FUNKCIONERI U GRDICI NISU POŽELJNI“

  1. Svaka cast. Svaka cast gsn Erac… Treba bre kuka i motika ovim beznadeznim lopovima! Nisu pare bile problem. Problem je bilo ko ce koliko da se ogradi, da se nasteluju tenderi, ko ce koliko parce kolaca da uzme! Nesposobno rukovodstvo koje nista, ali bas nista ne ume da uradi. Jer i kad se pare nude, za neki projekat, Kraljevacko rukovodstvo cak i ne konkurise za taj novac, jer nista nisu osmislili. Bitno je da se prima visoka plata svakog meseca, i boli ih uvo. Fotelje nisu poplavljene. Veoma su suve i udobne!

Comments are closed.