VODA SE POVLAČI, PADAVINE PRETE

Kraljevo, 9. mart 2016.

Pripadnici Žandarmerije, Vojske Srbije i meštani ubrzano rade na obezbeđivanju bedema na lokaciji Ada

Voda iz kuća u Grdici, ali i manjem broju kuća koje su bile poplavljene u ostalim područjima opštine,  povukla se u korito, a Kraljevo se ubrzano sprema za najavljene obilne padavine, pa su meštani, uz pomoć oko 50 pripadnika vojske i 150 pripadnika kraljevačke Žandarmerije počeli ojačavanje bedema na kritičnoj lokaciji Ada.

Stanovnici Grdice, Obrve, Šumarica i Mrsaća od jutros iz svojih objekata čiste mulj i prljavštinu koje je voda ostavila za sobom, ali vode još uvek ima u dvorištima i na oranicama.

Gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić zadovoljan je što je, kako je naveo, lokalna samouprava  ove godine uspela da zaštiti između 200 i 300 kuća od plavljenja i da odbrani neke privredne objekte,

«Posledice ovogodišnjih poplava nisu iste kao 2014. godine, ali moramo da uradimo sve kako se ovo više ne bi dešavalo”, rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima neophodno je kod Sirče «upraviti» dve krivine Zapadne Morave, kako bi rekla mogla da ide brže.

Prema rečima gradonačelnika, mehanizacija, pesak i džakovi obezbeđeni su u dovoljnim količinama za podizanje zaštitne linije duže koje će biti postavljeno oko 5.000 džakova sa peskom.

Ukoliko se obistine najave meteorologa da ovaj kraj ponovo zadese obilne padavine i dođe do novih poplava, grad će adekvatno reagovati, najavljuju u lokalnoj samoupravi.