KUP: NARODU NIJE DO VESELJA

22. decembar 2016.

U saopštenju za javnost Kraljevačko udruženje pisaca, ocenjujući da je u pitanju odsustvo osećaja za realnost gradske vlasti, takođe traži da sredstva predviđena za koncert budu utrošena u humanitarne svrhe

S obzirom da veliki broj režimskih pisaca ćuti i ne oglašava se povodom „slučaja novogodišnji koncert na Trgu srpskih ratnika“, Kraljevačko udruženje pisaca, navodi se u ovom saopštenju, u skladu sa svrhom svog kulturnog delovanja koje treba da opomene, da probudi, da se pobuni protiv zla, da se usprotivi svakom obliku bahatosti i nerazumevanju onih koji nas vode, šalje jasnu poruku građanima Kraljeva – ovo je totalno odsustvo empatije i osećaja za realnost gradskih čelnika.

U saopštenju se, između ostalog, navodi:

Ne iznenađuje namera lokalne vlasti da 2, 5 miliona dinara, budžetskih sredstava, utroši za sat i po vremena novogodišnjeg prangijanja, trećerazednog i davno zaboravljenog benda „Piloti“. Gotovo sto puta manji iznos je, ne tako davno, odobren za godišnje finansiranje aktivnosti Kraljevačkog udruženja pisaca, što smo, kao ponižavajući iznos, vratili u budžet grada Kraljeva.

Sve to u gradu, koji je, posle Sarajeva, najveći rasadnik vrsnih muzičara koje, očigledno, niko nije ni konsultovao po pitanju posla u koji se, ako ništa drugo, onda barem razumeju bolje od gradskih čelnika. U vremenu opšteg blagostanja koje se plasira sa ružičaste i ostalih ružičastih televizija, zabrinjavajuća, čak i za uspešnu vlast, jeste činjenica da narodu, očigledno, nije do veselja. KUP se zato pridružuje svim slobodnomislećim građanima, koji ovih dana traže da sredstva predviđena za novogodišnji koncert budu utrošena u humanitarne svrhe, a pre svega kao pomoć u lečenju teško obolelih sugrađana.

                                                            Kraljevačko udruženje pisaca – KUP

3 komentara za naslov “KUP: NARODU NIJE DO VESELJA

  1. . [list][*]
    [/list]ma ljudi ovde se neko debelo,,ugradio,,tj ovajdio!!tu su radile veze inamestaljke iz vlasti ili blizu samom vrhu vlasti!!a ovi nasi se razumeju u muziku ko Marica u onu stvar!

  2. . [size=100]Slazem se po pitanju besmislenosti koncerta Pilota i da se radi o trecerazrednom bendu, ali konstatacija “[i]u gradu, koji je, posle Sarajeva, najveći rasadnik vrsnih muzičara….” je i više nego smešna. [/i][/size]

Comments are closed.