MINISTRA JOŠ NEMA, IMOVINA NA PRODAJI

26. decembar 2016.

Komisija još nije završila rad, pa od najavljenog dolaska u Kraljevo ministra privrede Gorana Kneževića još uvek nema ništa, a za kraj januara zakazana prodaja pokretne imovine koncerna FVK u stečaju

Prošle nedelje bivši radnici kraljevačkih preduzeća koje je tranzicija sasvim dotukla, čekali su dolazak u Kraljevo ministra privrede Gorana Kneževića. Njegov dolazak 12. decembra najavio je predsednik Inicijative za prava radnika Dragan Mitrović, nakon sastanka koji je sa delegacijom bivših radnika tog dana imao u Ministarstvu privrede. Delagacija Inicijatiive tada je u Beogradu razgovarala sa ministrom privrede Goranom Kneževićem, državnim sekretarom Draganom Stevanovićem i pomoćnikom ministra privrede za privatizaciju  i stečaj Draganom Ugričićem.

Po povratku u Kraljevo, Dragan Mitrović, predsednik Inicijative rekao je da su vođeni razgovori o planu Vlade Srbije za isplatu potraživanja radnika preduzeća koja su bila u restrukturiranju Tada je najavljeno da će u četvrtak, 14. decembra, u Kraljevo doći komisija od 12 članova, čiji će zadatak biti da preispita potraživanja radnika „Fabrike vagona“, a onda da to prezentira ministru Kneževiću. Prema tom planu, ministar Knežević trebalo je da još prošle nedelje dođe u Kraljevo kako bi bivšim radnicima svih preduzeća koji su se „fabrikantima“ pridružili u protestu, predočio kakve su mogućnosti države da reši problem potraživanja radnika i kojom dinamikom.

Međutim, od dolaska ministra Kneževića u Kraljevo – još uvek nema ništa.

Kako je za portal Krug rekao Dragan Mitrović, predsednik Inicijative za prava radnika, Komisija još uvek nije završila rad „zbog obimnosti posla i činjenice da je svašta prijavljivano“.  

Tek kada ministar Knežević dobije izveštaj, onda će moći da dođe i da radnicima ponudi rešenje, a mi smo sa Ministarstvom privrede u svakodnevnom kontaktu – kaže Mitrović.

U međuvremenu, pokretna imovina kraljevačke “Fabrike vagone”, koja je nekada izvozila na sve kontinente i imala oko 5.000 radnika,  ponuđena je na prodaju. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika Beograd oglasila je prodaju pokretne imovine Koncerna Fabrika vagona Kraljevo u stečaju, metodom javnog nadmetanja koje će biti održano 25. januara 2017. godine u Beogradu.

Na prodaju su ponuđene zalihe materijala, robe, rezervnih delova, sitnog inventara, među kojima su limovi, cevi, vijci, navrtke, priključci, prstenovi, obujmice i ostali delovi za proizvodnju vagona, kao i sekundarne sirovine (otpadno gvožđe, kompresor, kiosk, kontejner, 2 garaže, magacin, pumpa, staklena vuna).

Početna cena ponuđene pokretne imovine Koncerna FVK, čiji je stečaj proglašen u oktobru prošle godine, iznosi oko 17,8 miliona dinara.

 

1 komentar za naslov “MINISTRA JOŠ NEMA, IMOVINA NA PRODAJI

  1. . Mitrovicu,podnesi ostavku,nije to za tebe-vidis kako te rade,ne lazi vise radnike

Comments are closed.