NAJAVA NOVOGODIŠNJE TRKE U MRSAĆU

29.12.2016.

Za takmičenje koje se održava od 1971. godine, čiji je osnivač proslavljeni maratonac Kosta Kolarević, prijavljen je do sada najveći broj klubova, a oko 200 atletičara nadmetaće se u 17 kategorija

Povodom predstojeće „Novogodišnje atletske trke Mrsać 2017“, predstavnici Organizacionog odbora i grada Kraljeva, pokrovitelja trke, održali su konferenciju za novinare.

Predsednik sportskog udruženja Novogodišnje atletske trke „Mrsać 1971“ Milan Nikolić se pohvalio velikim interesovanjem takmičara za ovogodišnju trku, usled čega je i start, nakon 45 godina, pomeren sa 12.00 na 11.00 časova. Nikolić je istakao i veliku pomoć grada Kraljeva oko organizacije.

Trke u Mrsaću više nisu samo trke sela Mrsaća, već su trke grada Kraljeva. Ponosni smo jer su od ove godine u atletskom kalendaru Atletskog saveza Srbije i od ove godine se održavaju po standardima i propisima Atletskog saveza Srbije“, naglasio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, do sada je prijavljen maksimalan broj klubova (15-20), oko 200 učesnika atletičara, koji će se takmičiti u 17 kategorija.

Svojom neobičnošću se ističe „trka istorije“, ove godine na 46 metara, budući da se svake godine za po jedan metar pomera dužina te staze. Na ovoj trci ne mogu da učestvuju mlađi od pedeset godina. To je trka za sponzore, trenere.

Član Gradskog veća grada Kraljeva Milan Milošević je naglasio da je grad Kraljevo, u skladu sa programom finansiranja klubova i sportskih organizacija, prepoznao ovu već tradicionalnu manifestaciju, koja se četrdeset šesti put održava u Mrsaću kao priredba od značaja za grad Kraljevo. On je napomenuo da je grad učestvovao u logistici i finansijski – sa 150.000 dinara. Takođe, predstavnici grada Kraljeva će biti prisutni na događaju i uručiće poklone.

Predsednik MZ Mrsać Milorad Ratković je ponudio dobrodošlicu u selo svima koji tog dana budu želeli da prisustvuju ovom zanimljivom sportskom dešavanju.

Saša Stevanović, predstavnik „Giganta“ iz Tavnika, jednog od sponzora manifestacije, istakao je da njegova firma ima mnogo kooperanata i svoj objekat u Mrsaću, gde već 25 godina podržava napore svojih kooperanata koji ulažu u proizvodnju i stočarstvo, ali i u druge oblasti, kako bi unapredili svoj život i svoje selo.

Tradicionalne „Novogodišnje atletske trke u Mrsaću“ se održavaju od 1971. godine, a osnivač je Kosta Kolarević, reprezentativac, proslavljeni maratonac. Neki od slavnih učesnika ovih trka su Dane Korica, Franjo Mihalić, Dragan Zdravković, Sekulić, Kuzmanović, Rifat Zilkić.

Četrdeset šesta manifestacija „Novogodišnje atletske trke Mrsać 2017“ zakazana je za 2. januar 2017. godine, sa početkom u 11.00 časova.

Kako je najavljeno, autobus za prevoz atletičara iz Kraljeva, novinara i publike, biće parkiran u 10.00 časova na Keju kod atletskog stadiona u Kraljevu.