ZA SRPSKU NOVU–OPET VOZ ZA MITROVICU

8. januar 2017

Preko Kraljeva, na direktnoj liniji Beograd-Kosovska Mitrovica saobraćaće najnoviji voz iz Rusije, koji će na svoje prvo putovanje krenuti za Srpsku Novu godinu, najavio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

“Za Srpsku Novu godinu premijerno kreće voz Beograd-Kosovska Mitrovica. On će ići rutom Beograd-Mladenovac-Lapovo-Kragujevac-Kraljevo-Raška-Kosovska Mitrovica. To će biti brzi voz, neće stajati kod svake ćuprije”, rekao je Đurić gostujući na televiziji Pink.

On je naglasio da se direktna linija Beograd-Kosovska Mitrovica uspostavlja prvi put posle rata.

Cena karte biće povoljnija nego autobuska.

Prema njegovim rečima, reč je o najmodernijem vozu koji je dekorisan motivima srpskog kulturnog i duhovnog nasleđa na Kosovu i Metohiji.

“Spolja je brendiran srpskom zastavom i nazivima najlepših srpskih crkava, manistara i srednjevekovnih gradova na KiM”, rekao je Đurić i dodao da je u pitanju rad umetnika Andreje Vasiljevića.

On je prognozirao da će među glavnim korisnicima voza biti studenti iz raznih delova Srbije, koji studiraju na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici.

Đurić je podsetio da je 12.000 studenata trenutno na Univerzitetu u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici gde, naglasio je, postoji treći po veličini studentski grad u Srbiji.

izvor: Tanjug