SELA OKO VRNJAČKE BANJE BEZ STRUJE

8. januar 2017.

Niska noćna temperatura prouzrokovala probleme u studeničkom kraju, a dežurne ekipe rade na otklanjanju kvarova na elektromreži u Vranešima i okolnim selima

Putevi napodručju kraljevačke opštine su suvi i posuti solju, ali ima delova teritorijalno najveće opštine u Srbiji (kraljevačka je površine 1539 kvadratnih kilometara) na kojima je noćašnja temperatura od minus 20 izazvala probleme u normalnom snabdevanju električnom energijom i neprohodnost puteva.

Do nestanka električne energije u Vranešima i ostalim selima banjskog kraja došlo je u večernjim satima na sam Božić. Razlog – preopterećenje monofazne električne mreže, kaže Radoica Kočović, načelnik Sektora za vanredne situacije u Kraljevu.

Noćašnji mraz, temperature od oko minus 20 Celzijusa i smetovi uzrokovali su probleme na Rudnu, kao i u selu Vrdila, gde je lokalni autobus bio zaustavljen smetovima.

U studeničkom kraju, jedna starija žena koja živi sama u zaseoku vrh, odbila je evakuaciju.

Ona ne želi da napusti par ovaca i kokošaka – kaže Kočović i najavljuje čišćenje dela puta kako bi nadležni mogli ovoj starici da dostave hranu za nju i za njene životinje.

Najniža temperatura noćas izmerena je na Kopaoniku minus 25, a u Kraljevu je trenutno minus 10.