DIVLJA MAČKA LEPA PONOVO U PRIRODI

25. januar 2017.

Divlja mačka koju su, dok se iscrpljena od niskih temperatura i velikog snega približila selu u potrazi za hranom, uhvatili meštani sela Adrani kod Kraljeva, posle nekoliko dana nege, vraćena je u prirodu.

Vest da se divlja mačka nalazi u Adranima brzo se pročula. Prvi su reagovali članovi kraljevačkog Udruženja za ekologiju i zaštitu životinja, preuzeli je od tamošnjih meštana s namerom da je nakon oporavka vrate u prirodu.

Nakon preuzimanja dobro smo hranili mačku, pregledao ju je veterina, konstatovao da je u dobrom stanju. Inače reč je o izuzetno lepom primerku divlje mačke koja je vrlo retka kod nas – kaže Olga Đoković, član Udruženja za ekologiju i zaštitu životinja u Kraljevu.

Novi privremeni domaćini odmah su mački dali ime Lepa i s obzirom da se nalazi na crvenoj listi zaštićenih životinja brzo rešili njenu sudbinu.

Po rečima Olge Đoković, odluka da se divlja mačka nađe na slobodi je jedino ispravno rešenje a udruženje čiji je član ima zadatak da ovakve slučajeve rešava u korist životinja i prirode.

Oporavljenu divlju mačku članovi Udruženja za ekologiju i zaštitu životinja odvezli su na Goč i tu je pustili, zadovoljni što se Lepa posle nekoliko dana ponovo našla u svom prirodnom staništu.

autori: Milanko Danilović i Zoran Sarić

izvor: RTS (http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/57/srbija-danas/2604428/divlja-macka-lepa-ponovo-u-prirodi.html)

foto: Pixabay

1 komentar za naslov “DIVLJA MAČKA LEPA PONOVO U PRIRODI

Comments are closed.