GRAD PODRŽAO SRETENJSKU TRKU

13. februar 2017.

Učešće na atletskoj trci u Ušću najavili su takmičari iz klubova iz cele Srbije, mnogi reprezentativci, gosti iz Rumunije, a očekuje se da promoter trke bude reprezentativka Amela Terzić; za zainteresovane prevoz je obezbeđen

Mesna zajednica Ušće i varošica Ušće, šesti put, Dan državnosti Republike Srbije proslavljaju organizovanjem atletske Sretenjske trke Ušće.Tim povodom, predstavnici Organizacionog odbora i grada Kraljeva – gradonačelnik dr Predrag Terzić i član Gradskog veća Ivan Bunardžić, održali su konferenciju za novinare.

Trka svake godine okuplja sve više takmičara. Prošle godine je bilo 220 učesnika, a ove se, prema rečima predsednika MZ Ušće, člana Organizacionog odbora, Gorana Nikolića, očekuje 250 učesnika.

Kako je najavljeno, zainteresovani imaju obezbeđen prevoz od Kraljeva do Ušća. Autobus će krenuti u 10.00 časova ispred Poslovnog centra „Melos“, a povratak u Kraljevo je nakon trke, oko 15.00 časova.

Start i cilj trke su ispred sportske hale Osnovne škole „Milun Ivanović“. Takmičari će se ulicama 7. jula i Miluna Ivanovića boriti za titulu najboljeg u dvadeset šest kategorija – od dece predškolskog uzrasta, učenika osnovnih škola, juniora, seniora, veterana, u muškoj i ženskoj konkurenciji, a tu je i trka rudara. Jedan krug je dugačak 600 metara a, zavisno od kategorija, trčaće se 600, 1.200, 1.800 i 3.000 metara.

Prvi put ove godine biće organizovana trka dece predškolskog uzrasta. Pored učenika osnovnih škola iz Ušća, Studenice i Gokčanice, prvi put učešće na trci su najavili i učenici osnovnih škola Baljevca, Biljanovca i Jošaničke banje.

Zahvaljujući učešću takmičara iz Rumunije i nekih republika sa prostora bivše Jugoslavije Sretenjska atletska trka već nekoliko godina ima i međunarodni karakter. U kategoriji takmičara školskog uzrasta jedna je od najmasovnijih u Srbiji, a po veoma atraktivnoj trci rudara u rudarskoj uniformi jedinstvena u našoj zemlji, a i šire.

Učešće na „Sretenjskoj trci“ su najavili takmičari iz klubova iz cele Srbije, mnogi reprezentativci, a očekuje se da promoter trke bude, kao i prošle godine, naša poznata reprezentativka Amela Terzić.

„Drago mi je da se grad Kraljevo odlučio da pomogne održavanje „Sretenjske trke“ u Ušću i da Ušćanima pomognemo da budu dobri domaćini gostima iz Rumunije i da celokupna trka protekne u najboljem redu. Organizacioni odbor mi uliva poverenje, sve je spremno za trku i nadam se da ćemo u sredu moći da uživamo u Ušću“, poručio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Ove godine grad Kraljevo je, odlukom Gradskog veća, opredelio sredstva za organizaciju trke – 200.000 dinara Atletskom klubu „Karanovac“ Kraljevo na ime učešća grada Kraljeva u podmirenju troškova organizacije tradicionalne manifestacije „Šeste međunarodne atletske Sretenjske trke u Ušću“.

Izvor: www.kraljevo.org