KAKO POMOĆI DECI OBOLELOJ OD RAKA?

14. februar 2017.

Jedan broj građana razumeo je da akcija „Stare stvari za novu nadu“ podrazumeva donošenje garderobe sutra na Trg srpskih ratnika, ali akcija NURDOR-a drugačije je zamišljena

Kako zapravo funkcioniše akcija „Stare stvari za novu nadu“?

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) poziva da putem HALO oglasa pomognemo lečenje dece obolele od raka i učinimo nešto korisno za sebe.

Svi smo barem jednom nešto prodavali ili kupovali na Halo oglasima. Ovog puta, na taj način možemo da pomognemo da se završi hemato-onkološko odeljenje u Nišu.

Akcija podrazumeva da oni koji su zainteresovani da pomognu, postave na Halo oglase predmet koji žele da doniraju sa iznosom. Druga varijanta je da budemo kupac predmeta na oglasu sa oznakom NURDOR. Kad predmet nađe svog kupca, korisnička služba odneće mu ono što je pazario, a prihod od prodate stvari odlazi na račun NURDOR-a.

Sigurno posedujete nešto što vam nije više potrebno ili ne koristite:

       telefon koji više ne koristite

       knjige koje ste već pročitali

       igračke koje vašoj deci nisu zanimljive

       garderobu koju možda niste nikada obukli

       akvarijum koji već dugo stoji prazan

Fotografišite predmet koji želite da donirate i postavite oglas na https://promo.halooglasi.com/stare-stvari-za-novu-nadu.html

Vaš oglas će biti obeležen posebnom značkicom i obojen. Takođe, i u samom detaljnom prikazu oglasa biće posebno naglašeno da je oglas predat u akciji “I ja se borim”.

Kampanja „I ja se borim“, koju je udruženje započelo početkom 2016. godine, ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu. Sa velikim zadovoljstvom i ponosom NURDOR je krajem prošle godine svečano obeležio kraj radova na prvoj fazi projekta i aktivno radi na prikupljanju sredstava za drugu fazu projekta – za unutrašnje građevinske radove, postavljanje instalacija, završne i zanatske radove.

Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka,  Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR će organizovati humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u 40 gradova širom Srbije.

U Kraljevu, manifestacija će biti održana sutra (sredu, 15. februar, na Trgu srpskih ratnika, u 12 časova. Štand će biti postavljen do 14 časova, a baloni podrške, za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama, biće pušteni u 13 časova.