USKORO – AMBULANTA NA BERANOVCU

2. mart 2017.

Meštani Beranovca i okoline krajem marta dobiće novu zdravstvenu ambulantu za odraslo stanovništvo, u toku su završni radovi  

Otvaranje nove zdravstvene ambulante na Beranovcu umnogome će rasteretiti rad dva najbliže ambulante opšte medicine u Ribnici i Poliklinici. U toku su radovi na rekonstrukciji dela „Norveške kuće“ namenjenog za obavljanje zdravstvene delatnosti, a koji se nalazi u okviru Dnevnog boravka za stara lica u MZ Beranovac. Otvaranje ambulante podržali su članovi Gradskog veća i kraljevački Centar za socijalni rad.

Radove je danas obišla direktorka Doma zdravlja Kraljevo, dr Mirjana Krčevinac koja je podsetila na činjenicu da je od odluke, kada je krajem prošle godine dogovorena adaptacija prostora, do realizacije,  prošlo vrlo malo vremena.

Osluškivali smo potrebe lokalnog stanovništva i ispostavilo se da su potpuno opravdane, jer je krajnji cilj bolja dostupnost zdravstvenih usluga na nivou primarne zdravstvene zaštite za okolno stanovnišvo Beranovca: Jovca, Dragosinjaca, Kamenice, Meljanice, Kovanluka i dela Ribnice. Njima više neće biti potebno da prevaljuju veliku razdaljinu do ambulanti u kojima su se do sada nalazili njihovi zdravstveni kartoni, najvećim delom u Ribnici i Poliklinici. Osim ambulante nadomak njihovih kuća je i apoteka  i, evo,  danas mogu da kažem da ćemo ove radove završiti u vrlo kratkom roku i u narednih 15 do 20 dana očekujemo i početak rada  nove ambulante na Beranovcu – najavila je Krčevinac.

Radove, najvećim delom iz sopstvenih sredstava finansira Dom zdravlja Kraljevo, a zahvaljujući donacijama meštana i pojedinih preduzeća koji su donirali nedostajuću opremu, ambulanta će zablistati u punom sjaju.

I Mesna zajednica Beranovac, i predsednik Saveta MZ  uložili su  veliki trud i rad da zajedno privedemo kraju ove planirane aktivnosti. Realno je očekivati da će krajem marta ambulanta početi da radi. Najpre dva puta sedmično,  a ukoliko broj  registrovanih pacijenata bude rastao, time će se povećavati i broj radih dana u toku sedmice – kaže direktorka Doma zdravlja

Nadležni očekuje  da će veliki broj stanovnika ovog dela grada iskoristiti ovu pogodnost i premestiti svoje zdravstvene kartone iz Ribnice i Poliklinike u buduću ambulantu Beranovac.

tekst i foto: Anđelka Milošević