I UBUDUĆE – «VULOVIĆ TRANSPORT»

3. mart 2017.

Zbog novih zakonskih izmena, budući gradski javni prevoznik moći će da bude izabran samo kroz javno-privatno partnerstvo, a dok ta duga procedura traje, prevoznik iz Kragujevca i dalje će voziti po važećem aneksu starog ugovora koji je istekao

Predlog rešenja o poveravanju obavljanja delatnosti javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Kraljeva, koje je  doneto na sednici Gradskog veća 20. decembra prošle godine, u skladu sa promenama Zakona o komunalnoj delatnosti, mora da bude izmenjen. Do sada je bilo dozvoljeno da se, u slučaju kada grad nema registrovano preduzeće koje se bavi tom delatnošću, gradski javni prevoznik može naći u dogovoru sa privatnim prevoznicima, kroz javnu nabavku ili kroz privatno-javno partnerstvo. Međutim, izmenama Zakona o komunalnim delatnostima, od 1. januara ove godine, poveravanje javnog linijskog prevoza putnika moguće je isključivo  kroz javno-privatno partnerstvo.

U skladu sa tim, mi ćemo započeti proceduru koja, nažalost, ne može kratko da traje. Za javnu nabavku smo se prošle godine i opredelili zato što je ona brža, što omogućuje da građani za kraće vreme dobiju dobar i kvalitetan gradski javni prevoz. Međutim, promenama zakona ta mogućnost više nije moguća i zato smo se opredelili za privatno-javno partnerstvo – pojašnjava gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

On je dodao da procedura neće biti ni kratka, ni laka.

Čekaćemo sigurno sedam-osam meseci za dolazak novog prevoznika, a do tada će građani u mestima u kojima nema linije morati da se strpe, ukoliko ne bude postojala saglasnost obe ugovorne strane da dođe do promena reda vožnje. Do tada sve ostaje po starom, moramo poštovati zakonsku proceduru – kaže Terzić. 

Na pitanje da li to znači da “Vulović transport” iz Kragujevca obavlja gradski prevoz bez ugovora, budući da je stari ugovor odavno istekao, Terzić kaže da ovo preduzeće prevoz obavlja po aneksu ugovora iz maja prošle godine I da je ta odluka doneta u vreme kada on nije bio gradonačelnik Kraljeva.

Za troškove organizacije Državnog prvenstva u sreljaštvu, iz gradskog budeta danas je Streljačkom savezu Kraljeva opredeljeno 200.000 dinara. Dajući besplatno na korišćenje halu, koja košta 80.000 dinara po danu, održavanje ovog prvenstva grad Kraljevo pomogao je, zapravo sa još 240.000 dinara za trodnevno korišćenje hale sportova, činjenica je koju je želeo da istakne gradski većnik Miloš Ugrenović. I gradonačelnik Terzić bio je sličnog stava.

Hala sportova nije vazduh koji dišemo besplatno, već se radi o prostoru koji ima svoju cenu održavanja, postoji cena zagrevanja, održavanja instalacija, i na osnovu toga cena korišćenja po danu. To nije besplatno. Halu ustupamo  besplatno, ali mora da se zna da to košta i koliko košta – .istakao je gradoonačelnik Kraljeva.

Danas je usvojeno i rešenje kojim se daje saglasnost za izdavanje fiskulturnih sala u osnovnim školama: “Dragan Đoković Uča” u Lađevcima, “Dositej Obradović” u Vrbi, “Milun Ivanović” u Ušću, I kraljevačkim “Svetozar Marković”, “IV kraljevački bataljon” i “Čibukovački partizani”. Ove škole su korisnici nepokretnosti, koje su javna svojina grada Kraljeva, a sa najpovoljnijim ponuđačima će međusobni odnosi iti uređeni ugovorom.

Gradski većnici danas su usvojili izveštaj o radu Gradske uprave u prošloj godini, kao i izveštaj o prošlogodišnjem radu Saveta za neznednost saobraćajai i predlog  Programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za bezbednost saobraćaj u ovoj godini.     

3 thoughts on “I UBUDUĆE – «VULOVIĆ TRANSPORT»

  1. . [u]Treba da da se preispita bivsi gradonacelnik toma ilic sadasnji grdonacelnik nacelnik raskog okruga simovic gradonacelnik kragujevca nikolic predrag mikic trgomen stecajni upravnik autotranspirta vulovic prezimenjak prevoznika i bivsi direktor autotransporta zoran maricic koji je preveo linije nezakonito medugratske i italiju na preduzece vulovic sa autotransporta ustecaju pa da se svaneovom gradu od ovihljudi koji i dalje pljackaju a ne odgovaraju[/u]

  2. . [i]Dali je ovo moguce da se ovo desava nasem gradi ovakve  pljacke a niko ne odgovara gradinacelnik placa iz kase opstinske nenormalbe pare vulovicu i gospodinu maricicu koji je pokrao nas autotransport i na kraju ga zatvorijo i sada placka narod sa vulovicom ovo treba da se preispita gradonacelnik bivsi i sadasnji i simovic i trgomen koji je ga doveo preko tominog sina iz kg sta se ceka vise [/i]

  3. . [b]Bravo gradonacelnice znaci naredijo ti simovic i trgomen da i dalje plajckate gradane kraljeva sa firmom vulovic transport i sa zoranom naricicon koji je ugasijo autotransport dali ova policija kriminalisticka vidi nesto sta se radi u ovom gradu a gospoda sa gradonacelnikom puni cepove preko vulovica a nssi prevoznici iz kraljeva placaju porez a nemaju poso obezbeden pa dali je ovo moguce sta se radi pa pozivam sve privatne prevoznike da se dignu na noge sa jednom blokadom grada da vidi gradonacelnik kolko nas ima a i gospodin vulovic koje je do prosle godine bijo nabedeni prevoznik da se vrati odakle je dosao kod tominog sina u kragujevac pa nek radi tamo a mi umemo sami ovde i to bez maricica koji diriguje ovde i vodi glavnu rec i hvali se kako mu nij[/b]

Comments are closed.