VLAST SMIŠLJENO SKRAĆUJE KAMPANJU

3. mart 2017.

Predstavnici kraljevačkih Dveri pozivaju građane da u nedelju 5. marta od 11 do 20 časova u kancelriiji Dveri (Obilićeva 26) podrže svojim potpisom izlazak Boška Obradovića na predsedničke izbore

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čekala je krajnji rok za raspisivanje predsedničkih izbora, ocenjuju predstavnici Srpskog pokreta Dveri u Kraljevu, tumačeći da su tako kandidati koji su zainteresovani da učestvuju u izbornom procesu dovedeni u neravnopravan položaj.

Suspendovana je demokratičnost izbornog procesa. Do 12. marta Republičkoj izbornoj komisiji svaki kandidat treba da podnese 10.000 potpisa građana, postoji i kratak rok za otklanjanje eventualnih nedostataka, a kada napravite računicu jasno je da za kampanju ostaje 10 do 15 dana, jer 30. marta počinje izborna tišina – podsetio je na današnjoj konferenciji za novinare Danilo Spasojević, član gradskog Povereništva „Dveri“.

On je istakao da su predstavnici vlasti svakodnevno u kampanji, i to sa pozicija predsednika vlade i ministara, dok predstavnici opozicije nemaju takvu priliku, budući da po zakonu, izborna kampanja može da počne tek od trenutka kada izborna komisija prihvati 10.000 potpisa i zvanično objavi kandidaturu.

Veoma smišljeno je odrađeno i to što od 1. marta pravo da verifikuju potpise građana imaju javni beležnici, a ne kao ranije i sudski činovnici – kaže Spasojević i podseća da u Srbiji ima oko 160 notara koji će, ako bude 20 kandidata na izborima (od kojih svaki treba da skupi po 10.000 potpisa), morati u veoma kratkom roku da verifikuju oko 200.000 potpisa.

U Dverima ističu da su na ovo upozoravali i predstavnici opozicije, tvrdeći da se time ugrožava i sam izborni proces, kao i na nije slučajno što je vlast izabrala 2. april za prvi krug predsedničkih izbora.

Sve je izvesnije da će biti i drugog kruga, pa se zato namešta da taj drugi krug bude 16. aprila na Vaskrs, jer se računa da će, zbog toga što ljudi tog dana obilaze rodbinu i prijatelje, izlaznost biti manja – ističe Spasojević.

On ocenjuje da, izgleda, građani neće biti u mogućnosti da biraju na pravi način, jer se nameću rokovi i datumi, niti će svi kandidati imati priliku da budu birani, budući da se njima nameću administrativne poteškoće.

Prema oceni Dveri, cenzuru u Srbiji više niko i ne osporava, niti dokazuje, jer je postala nešto što se podrazumeva, ali da se uprkos tome kandidat Dveri za predsednika Srbije Boško Obradović nalazi među prvih pet kandidata. Oni ocenjuju da je to dokaz da, zahvaljujući skuptinskom radu Dveri i istupima Obradovića, građani polako prepoznaju kakvu on politiku i ideologiju zastupa, jer se, kako kažu, „u skupštini vidi ko je prava opozicija“.

Obradović je predsednički kadidat koji je više puta od svih drugih kandidata dolazio u Kraljevo, on promoviše nacionalni interes i auto-puteve koji treba do povežu gradove u Srbiji, dok drugi pričaju o auto-putu koji će povezivati Niš i Tiranu – ističe Spasojević, nazivajući priču Dveri „jednostavnom i bez velikih obećanja“.

U kraljevačkim Dverima smatraju da jedino njihov poslanik u Skupštini Srbije Dragan Vesović zastupa interese grada i da je predsednički kandidat Dveri jedini prepoznatljiv. Zato pozivaju građane Kraljeva da u nedelju 5. marta od 11 do 20 časova u kancelriji Dveri podrže svojim potpisom izlazak Boška Obradovića na predsedničke izbore.

Pozivamo Kraljevčane da u nedelju budemo hrabri i da skupimo više potpisa da bsimo u kratkoj, blic-borbi mogli da se oglasimo i na televizijama sa nacionalnim frekvencijama na putu ka drugom krugu – zaključio je Spasojević.

1 komentar za naslov “VLAST SMIŠLJENO SKRAĆUJE KAMPANJU

  1. . A kada vracate mandat Bakovicu—jer da nije bilo otpisanih vas dvoje sa fotografije ne bi bili odbornici nikada—uvek sam glasala za Dveri,ali posle slucaja Bakovic,nikada vise necu

Comments are closed.