KOMEMORACIJA NEBOJŠI DIMITRIJEVIĆU

9. mart 2017.

Veliki broj ljudi čije je živote obeležio i kojima je on bio deo života, ispratio je danas na večni počinak doktora Nebojšu Dimitrijevića, koji je pre dva dana iznenada preminuo u svojoj 50-oj godini

Porodica, prijatelji, kolege, rođaci, oprostili su se danas komemorativnim skupom u restoranu Hirurškog bloka kraljevacke Opšte bolnice “Studenica” od dr Nebojise Dimitrijevića, specijaliste higijene Zavoda za javno zdravlje Kraljevo. Samo reči hvale imale su njegove kolege i saradnici dok su se obracali prisutnima, a retko ko je mogao da sakrije tugu i suze što vise među žiivma nije jedna takva ličnost.

O Nebojši je biranim rečima govorio Aleksandar Macan, direktor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, saradnici iz Zavoda za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, koleginica sa specijalizacije, ali i njegov bliski saradnik i kolega, a pre svega veliki prijatelj dr Dragan Marinović.

Nebojša je radni vek započeo kao predavač u Medicinskoj školi, a potom se 1995 god zaposlio se u tadasnjem Zavod za zaštitu zdravlja, čiji je direktor bio od 2001. do 2004. godine.

Nebojša je bio eminentan stručnjak u oblasti javnog zdravlja Pored njegove bogate radne biografije, ostaće upamćeno da je uvek  bio spreman, kako isu istakle njegove kolege da se edukuje i usavršava, do poslednjeg dana. Dr Nebojisa Dimitrijevic iznenda je preminuo u 50-oj godini života, a iza sebe je ostavio suprugu Vesnu i sina Boška.

Dr Nebojša Dimitrijević sahranjen je danas na starom kraljevačkom groblju.