POKLON ZAVIČAJACA ZA MALOG JAKOVA

19. april 2017.

Da nas bude više, tradicija koju povodom imendana Kraljeva organizuju predstavnici Zavičajnog društva darujući prvu bebu rođenu 19. aprila, nastavljena je i ove godine, a poklone je dobio maleni, jutros rođeni Jakov

Prema jednom od značenja ime Jakov dolazi od hebrejske riječ (jaǎqōb) što znači “onaj kog Bog štiti”. Izgleda da je u slučaju jutros rođenog zdravog dečaka Jakova Jakovljevića to sasvim tačno, jer – Jakov nije imao ni nekoliko sati kada je grupa kraljevačkih zavičajaca stigla da mu uruči prve poklone koje je na ovom svetu samim svojim rođenjem zaslužio.

Povodom obeležavanja 19. aprila – Imendana grada Kraljeva i Dana Zavičajnog društva ”Kraljevo”, predstavnici društva tradicionalno su i danas obišli porodilište kraljevačke Opšte bolnice “Studenica”. Oni su, kao i ranijih godina, uručili poklone prvorođenoj bebi i njenoj majci: za bebu je namenjen paket Apoteke Kraljevo koji sadrži bebi kozmetiku, a majka je dobila buket cveća.

Jakovova majka je Katarina Jakovljević iz Kovača, koja se zahvalila delegaciji Zavičajnog društva i uz osmeh nagovestila da planira još jednu bebu. Jakov je njeno drugo dete, a na rođenju je težio 3 550 grama.

U ime predstavnika Zavičajnog društva Mileva Terzić je poželela mladoj mami ostvarenje svih želja, a našim sugrađankama još mnogo lepe i zdrave dece.

Dr Sunčica Babić, pedijatar – neonatolog u ime zaposlenih u porodilištu zahvalila se članovima društva za to što neguju tradiciju darivanja.

                     Dragana Petrović

                     PR Opšte biolnice “Studenica” Kraljevo

2 thoughts on “POKLON ZAVIČAJACA ZA MALOG JAKOVA

  1. . Sve pohvale na humanom gestu i dogodine mnogo više beba rođenih na ovaj dan. To je budućnost kraljevskog grada. 

Comments are closed.