SINDIKAT POLICIJE:NA TERENU GLADUJEMO

20. april 2017.

U dopisu danas upućenom Vladi Srbije, MUP-u i Ministarstvu odbrane, Sindikat zaposlenih policije traži da se pojača ishrana pripadnicima policije i vojske na terenu i da se dnevnice od 150 dinara vrate na pređašnji nivo

Rukovodstvo Sindikata zaposlenih policije hitno zahteva da se policijskim službenicima i pripadnicima vojske, koji se nalaze na terenima na zaštiti državne granice i sprečavanju ilegalnih prelazaka migranata, pojača ishrana na terenu jer, kako kažu, sadašnja sledovanja koja dobijaju za obroke nisu dovoljna ni za dete od pet godina.

Za sindikat je neshvatljivo da policijski službenici i pripadnici vojske, štiteći bezbednost države i svih građana, za doručak i večeru dobijaju po parče salame ili parče prženice uz čašu jogurta ili mleka, a da za ručak dobiju suvi obrok i da pri tom rade smenu od 12 časova”, kaže se u ovom dopisu.

Pored ovog zahteva, Sindikat zaposlenih policije od nadležnih traži i da se hitno donese odluka da se policijskim službenicima i pripadnicima vojske dnevnice od 150 dinara vrate na nivo od pre stupanja na snagu Uredbe Vlade Srbije od 14. oktobra  2015. godine.

Rukovodstvo sindikata smatra da Vlada RS i nadležna ministarstva moraju hitno naći rešenje i povećati dnevnice policijskim službenicima i pripadnicima vojske, razgraničiti jednom da policijski službenici i pripadnici vojske ne idu na službena putovanja, već da izvršavaju službene zadatke na zaštiti države Srbije i svakog građana.”, poručuje se nadležnima u ovom dopisu.