“ABRAŠEVIĆ” NA FESTIVALU U UKRAJINI

3. maj 2017.

Na ukrajinskom međunarodnom takmičarskom festivalu “Glusenkov”, među 40-ak društava iz Ukrajine, Turske i Rumunije, “Abrašević”, kao jedini predstavnik iz Srbije, osvojio drugo mesto

Članovi prvog ansambla kraljevačkog KUD “Abrašević” učestvovali su na međunarodnom takmičarskom festivalu folklora “Glusenkov” u Hmeljničkom (Ukrajina). Festival se svake godine u ovom ukrajinskom gradu održava krajem aprila  pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture te zemlje.

Na ovogodišnjem “Glusenkovu” “Abrašević” je bio jedini predstavnik iz Srbije. Članovi KUD-a su srdačno dočekani od strane organizatora, imali su prijeme kod gradonačelnika Hmeljničkog i upravitelja za kulturu.

Kraljevčane su oduševili velika ljubaznost domaćina i ogromna posećenost koncerata. “Abrašević” je ostvario i značajan rezultat u takmičarskom delu programa, osvojivši drugo mesto u konkurenciji 40-ak ansambala iz Ukrajine, Turske i Rumunije. Zbog dobrog utiska koji su članovi “Abraševića2, kao pravi ambasadori svoje zemlje ostavili na ovom festivalu, jedan ansambl iz Ukrajine će biti gost Kraljeva i ovog društva već za mesec dana.

Povod njihovog gostovanja biće deseti jubilarni festival “Leto kod Abraševića”, koji se ove godine održava od 6. do 11 juna.