KREATIVKE DEO “KREATIVNE ČAROLIJE”

27. maj 2017.

Najbolji predškolci, osnovci i nastavnici predstavljaju juče i danas u Banji Vrujci svoje umeće u sedam kategorija stvaralaštva, a četiri učenice iz Vitanovca posebno su pohvaljene na literarnom konkursu međunarodnog festivala „Kreativna čarolija“

Danas će u Banji Vrujci, domu vode i zavičaju slavnog vojvode Živojina Mišića biti završen dvodnevni Međunarodni dečji festival „Kreativna VODAVODA čarolija“. Konkursi „Kreativne čarolije“ bili su raspisani za pet dečjih i dve nastavničke kategorije u kojima je stručni žiri odabrao najbolje produkte dečjeg i nastavničkog stvaralaštva (filmsko, dramsko, muzičko, literarno i likovno. Na ovogodišnjem, 13. po redu festivalu „Kreativna čarolija“ na literarnom konkursu ove manifestacije, poznate i van regiona, posedbno su pohvaljene četiri učenice OŠ ,,Milunka Savić” iz Vitanovca za svoje literarne radove.

Konkurencija je bila veoma jaka, učestvovala su deca iz Austrije, Poljske, Hrvatske, Makedonije i drugih zemalja. Marija Stevanović, Milica Nikolić, Tamara Ivanović, Tatjana Vukosavljevic i nastavnica Jasmina Stevanovic uživaju u bogatom programu međunarodnog festivala.

Kvalitet i jedinstvenost „Kreativne čarolije“ i ove godine prepoznala je VODAVODA, čiji je dom Banja Vrujci, gde se festival održava. U cilju buđenja svesti o očuvanju i korišćenju domaće izvorske (prirodne mineralne) vode, učenici su se takmičili za nagrade za najbolji dečji kratki film, najbolju dečju pozorišnu predstavu, najbolju muzičku kompoziciju i najbolji literarni i likovni rad, a sve na temu „Od izvora, kap po kap“, gde su deca imala priliku da predstave svoj pogled na značaj vode za čovečanstvo.

Tokom dva dana festivala, pored uživanja u umetnosti, posetioci imaju priliku da čuju hor Čarolija pod dirigentskom palicom Leontine Vukomanović, kao i da uživaju u šetnjama netaknutom prirodom Banje Vrujci, da posete rodnu kuću vojvode Živojina Mišića, ali i da vide svojevrsnu turističko-obrazovnu atrakciju „Čarobno selo“, koje je poslednjih godina apsolutni hit u ponudi obrazovnog turizma u Srbiji.