NAGRADE ZA KRALJEVAČKE OSNOVCE

26. maj 2017.

Tri lepe nagrade dodeljene su danas učenicima od petog do osmog razreda za najbolju fotografiju na konkurusu “Oživi rizike”, koji je organizovalo Odeljenje za poslove civilne zaštite grada Kraljeva

Učenici su imali zadatak da za konkurs, koji je deo projekta „Mala civilna zaštita“, fotografišu kritičnu infrastrukturu, koja može biti ugrožena od neke elementarne nepogode, a oni čije su fotografije ocenjene kao najbolje, dobilu su laptop, mini iPad 2 i digitalni foto-aparat. Ove nagrade grad je dobio kao donacije od UNDP (laptop), preduzeća SAA & Consulting (mini iPad 2), Stalne konferencije gradova i opština (digitalni foto-aparat).

Najboljom fotografijom konkursa (trajao je od 3. aprila do 13. maja) na koji je 189 radova poslalo 147 učenika iz 17 škola, proglašena je slika Aleksandre Erdoglije, učenice VIII razreda OŠ „Milun Ivanović Ušće, na kojoj je prikazan odron na putu u Gokčanici.

Drugoplasirani je Veljko Ilić, učenik VII razreda iste škole, koji je fotografisao dečje igralište na klizištu u Gokčanici.

Treće mesto na konkursu „Oživi rizike“, sa fotografijom deponije u šumi u Sirči, zauzela je Ivana Ivanović, učenica VII razreda OŠ „Dimitrije Tucović“.

U programu je učestvovao hor OŠ „IV kraljevački bataljon“, a učenike, njihove nastavnike i roditelje pozdravili su član Gradskog veća Aleksandar Cvetković, resorno zaduženog za oblast obrazovanja, zamenica načelnika Gradske uprave Jelena Bekčić Luković.

Prikazana su i dva kratka filma, jedan posvećen poplavama koje su pršle godine zadesile grad odnosn, a drugi je bio upoznavanje sa civilnom zaštitom grada Kraljeva –sa iskustvima u izgradnji sistema civilne zaštite, definisanju kritičnih tačaka i područja koja mogu biti ugrožena od elementarnih nepogoda.    

U ime članova komisije za izbor najbolje fotografije prisutnima se obratio menadžer savetodavnog centra Stalne konferencije gradova i opština Darko Drndić, a u ime donatora jedne od nagrada, sa govorinice je prisutne pozdravio i Đorđe Staničić, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština, sa kojom grad Kraljevo ima izuzetnu saradnju.