RADOJKO JANIĆ – NAŠ, A SVETSKI

 10. jun 2017.

Na izboru za EY Svetskog preduzetnika godine, Radojko Janić osnivač „Radijator inženjeringa“ iz Kraljeva,  ostvario je san: u Srbiju se vraća sa peharom koji je osvojio kao superfinalista, a pobednik takmičenja je Kanađanin Murad Al-Katib

Još od 7. juna u Monte Karlu sve je podređeno izboru Svetskog preduzetnika godine na takmičenju koje organizuje međunarodna konsultantsko-revizorsa kuća EY (Ernst&Young), a večeras – na centralnom i najglamuroznijem događaju ovog takmičenja u Dvorani slavnih, nosilac priznanja E&Y Preduzetnik godine u Srbiji Radojko Janić osvojio je pehar kao priznanje za plasman među superfinaliste izbora!

Kanađanin Murad Al-Katib je EY Svetski preduzetnik godine za ovu godinu, čija je kompanija „AGT Foods Canada“ jedan od najvećih svetskih dobavljača mahunarki. Čestitamo pobedniku, ai pre svega gospodinu Janiću koji je našu zemlju predstavio na najkvalitetniji način. On je boje Srbije branio takmičeći se 59 nacionalnih pobednika iz 49 zemalja sveta!

Mislim da sam dostojno zastupao, kako moje preduzeće, tako i Srbiju, i da smo uspeli da dokažemo Evropi i svetu da Srbija ima sposobne privrednike, koji imaju modernu tehnologiju, stručnu radnu snagu i kvalitet proizvoda kakav Evropa i svet traže – rekao je večeras za portal Krug po dobijanju pehara Radojko Janić.

On je, na kraju razgovora u reportaži snimljenoj pred njegov odlazak u Monte Karlo poručio: “Nadam se da će, ako se vratim sa peharom sličnim onome koji sam dobio u februaru na EY takmičenju u Srbiji, to biti veliki uspeh“, a večeras je svoju nadu i naša očekivanja uspeo i da ostvari!

Tokom jučerašnje prezentacije za koju je pred Komisijom imao predviđenih 65 minuta, uspeo da zainteresuje članove Komisije da mu posvete puna dva sata, tokom kojih je odgovarao na brojna pitanja uglednih privrednika iz čitavog sveta koje je zanimala uspešna transformacija od radnje sa tri zaposlena radnika i put ka današnjem uspehu njegovog preduzeća. Jer, „Radijator inženjering“ svake godine ima rast proizvodnje i finansijski rast, a trenutno, računajući i radnike koji rade u zakupljenom pogonu „Livnice“ ima 402 radnika.

U Dvorani slavnih, od 2001. godine do sada je učestvovalo 680 finalista, titule superfinalista nosili su samo najbolji učesnici takmičenja svake godine, a među njima jezauvek upisano ime našeg Kraljevčanina koji sada u Monte Karlu ima i svoju zvezdu, poput mnogih slavnih ličnosti.

Izuzetno smo ponosni što je Srbija peti put imala svog predstavnika na ovom izboru. Radojko Janić ima veliku podršku i među prethodnim nosiocima priznanja EY Preduzetnik godine u Srbiji. U našoj delegaciji su i Dušan Perović (Termovent-Komerc), Darko Budeč (Buck) i Mila Litvinjenko (Aura) – istakao je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini pre početka finalne večeri.

Osim same dodele nagrade, program EY Svetski Preduzetnik godine, koji se završava sutra, uključuje i čitav niz zanimljivih prezentacija, govora, panel diskusija i drugih manifestacija od posebnog značaja za preduzetnike i druge uticajne prisutne poslovne lidere. Ovogodišnji program fokusiran je na temu “Liderstvo kroz promene” u okviru kojeg je razmatran uticaj koji privrednici mogu imati na poslovno okruženje, sa posebnim akcentom na način prevazilaženja problema u poslovanju u cilju stvaranja poslovnih uspeha, u čemu je „Radijator inženjering“ bio odličan primer.

Čestitamo gospodinu Janiću!

2 thoughts on “RADOJKO JANIĆ – NAŠ, A SVETSKI

  1. . Svaka čast gospodinu Janiću, sjećam sr kada je radio u jednoj maloj prostoriji nedaleko od moje kuće, čovjek je stvorio imperiju, želim mu uspjeh u daljem radu kao i u životu naravno’

  2. . [i]Iskrene čestitke, od srca ! Svaka čast i poštovanje .[/i]

Comments are closed.