Mihajlović: Socijalisti bi u drugi blok?

Vrnjačka Banja, 27. januar 2016. (FoNet) Nadam se da izjava Milutina Mrkonjića, počasnog predsednika Socijalističe partije Srbije (SPS) kako je „Prokop samo prekrečen, a da sve zasluge pripadaju njemu kao bivšem ministru saobraćaja“, nije i stav te stranke,jer bi izjava tako visokog partijskog funkcionera mogla da znači spremnost SPS da uđe u drugi blok i udruže se sa onima koji su protiv onog što rade Vlada Srbije i Srpska napredna stranka (SNS), izjavila je danas u Vrnjačkoj Banji Zorana Mihajlović,ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture i potpredsednica SNS.

„Mrkonjić je dugi niz godina bio ministar saobraćaja, a da je više radio u svom resoru, sigurno bi završio Prokop,  Koridor 10 i deo Koridora 11, pa danas ne bismo imali puteve koji su na dnu lestvice bezbednosti i kvaliteta“, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da će sačekati izjavu Ivice Dačića, predsednika SPS, ali da je rekonstrukcija stanice Beograd „daleko od krečenja“.

„Da je samo krečenje u pitanju, to je mogao da uradi i Mrkonjić, a ova rekonstrukcija koja je trajala 420 dana koštala je 23 miliona evra i biće nastavljena drugom fazom“, najavila je Mihajlović.

Ministarka je pozvala Mrkonjića da razmisli o onome što je radio i o, kako je rekla, „putevima koji vode iz njive u njivu“.

Ona je pred novinaraima tražila od Zorana Drobnjaka direktora „Putevi“ Srbije da kaže koliko mesečno košta održavanje puta Ub-Lajkovac.

Nakon što je Drobnjak rekao da je najverovatnije u pitanju iznos od oko 10 miliona dinara, ministarka Mihajlović je podsetila da toliko mesečno država Srbija izdvaja da bi održavala put koji je Mrkonjić započeo, a sadašnja vlast ga završila.

„Put se ne koristi, jer morate da idete u njivu, pa da dođete na auto-put, njime se vozite 12,5 kilometara, a onda opet uđete u njivu“, navela je Mihajlović, ocenivši da je „po tome poznat Milutin Mrkonjić“.