DAN ŽANDARMERIJE U KRALJEVU (VIDEO)

30. jun 2017.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obećao je danas u Kraljevu, gde je u bazi odreda Žandarmerije prisustvovao obeležavanju njihovog dana i pokaznoj vežbi, da će učiniti sve da budu opremljeniji

Obeležavanju Dana i slave Žandarmerije u bazi odreda kraljevačke Žandarmerije danas je prisustvovao unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je zajedno sa ostalim visokim zvaničnicima posmatrao uspešnu vežbu demonstracije osposobljenosti Žandarmerije u borbi protiv terorizma.

Komandant Žandarmerije, pukovnik policije Zoran Dragović uručio je ministru Stefanoviću plaketu za doprinos na uređenju normativno-pravnih akata za rad Žandarmerije i prepoznavanje njene specifičnosti. 

Pogledajte kadrove sa današnje  vežbe:

 https://www.youtube.com/watch?v=u8KI5BJJtPc

Pripadnici Žandarmerije zahvalili su se ministru na njegovom ličnom doprinosu u procesu opremanja Žandarmerije savremenim borbenim sredstvima, sistemima, naoružanjem i uniformama.

Plakete su pored ministra Stefanovića dobili i policijski general Vladimir Rebić, šef kabineta ministra policije Jana Ljubičić, državni sekretar Aleksandar Živković, pomoćnik direktora policije Slobodan Malešić i odred Žandarmerije u Kraljevu, za izuzetne rezultate i doprinos u radu.https://www.youtube.com/watch?v=5j73YtgIcXE

Pukovnik policije Dejan Luković, komandant odreda Žandarerije u Kraljevu dodelio je zahvalnice epsikopu žičkom Justinu i gradonačelniku Kraljeva (umesto njega plaketu je primila zamenica gradonačelnika Marica Mijajlović) i udruženju „Žandarm“ za ispoljenu humanost.

Deset policijskih službenika danas je dobilo pištolje, kojima ih je nagradio ministar Stefanović za ostvarene izuzete rezultate u radu.

Već su plaćene nove uniforme koje će stići, nastavljamo sa kupovinom vozila i modernizacijom oklopnih vozila, nabavkom opreme i naoružanja“, rekao je ministar.

Ova jedinica zaslužuje jedno ovakvo priznanje, jer oni mogu da izvrše bilo koji zadatak, od rešavanja svakodnevnih problema, do suočavanja sa terorizmom i organizovanim kriminalom, ocenio je nakon odgledane vežbe ministar Stefanović.https://www.youtube.com/watch?v=bMsRepnZPyU

Na ovu jedinicu Srbija uvek može da se osloni, a ja sam ponosan na to što možemo da učinimo da ona bude još opremljenija i efikasnija, a to je prioritet i Ministarstva unutrašnjih poslova i moj u budućem radu“, istakao je Stefanović.

On je ocenio da je Srbija u prethodnom periodu zadala ozbiljan udarac organizovanom kriminalu i da u našoj zemlji nema nijedne ozbiljnije organizovane kriminalne grupe koja bi mogla da ugrozi bezbednost zemlje.

Prioritet vlade je nastavak rasta, kontinuitet sa politikom prethodne vlade, nastavak jačanja naše privrede i poboljšanje standarda života svih građana naše zemlje“, najavio je Stefanović, pominjući 130.000 radnih mesta koja su, kako je naveo, otvorena u prethodnom periodu.

Žandarmerija, koja je u Srbiji osnovana 2001. godine svoj dan slavi na Vidovdan, ali je ove godine obeležavanje tog datuma pomereno zbog izbora republičke vlade.