MIJAJLOVIĆ: MEDIJI NAM NISU SAVEZNICI

4. jul 2017.

“U prilogu jedne lokalne televizije izgovoreno je mnogo ružnih reči, pa je to o “smrdljivom kineskom dućanu” stiglo i do ambasade Kine u Beogradu i do investitora, a tako ih teramo i pre nego što dođu”, kaže zamenica gradonačelnika

I mediji, kao deo jednog velikog tima, treba da rade na tome da grad krene napred, ali se kod nas dešava suprotno, ocenila je danas na novinarsko pitanje da li je investicija  otvaranje kineske robne kuće u centru grada, zamenica gradonačenika Marica Mijajlović.

U prilogu jedne lokalne televizije izgovoreno je mnogo ružnih reči, pa je to o “smrdljivom kineskom dućanu” stiglo i do ambasade Kine u Beogradu i do investitora, iako je u pitanju koncern od 16 robnih kuća u Srbiji – rekla je zamenica gradonačelnika.

Ona je pojasnila da su predstavnici lokalne samouprave bili samo pozvani da prisustvuju događaju otvaranja ovog objekta.

Zar vi mislite da ne treba pozdraviti otvaranje ijednog radnog mesta u ovom gradu, a ne 30? Čini mi se da smo malo izgubili kriterijum, jer nam je svega malo. Hoćemo mnogo svega, a onda potencijalne investitore izvređamo – smatra Mijajlović, ističući da je svako na funkciji spreman i na kritike, i na pohvale, ali da je nju bilo «sramota što su takve reči izgovorene u gradu koji se zove kraljevski».

Neće moći bilo ko da kaže bilo šta o bilo kome, a da posle toga ne snosi sankcije. Postoje sudovi, tužbe, ali mislim da tome ne treba davati previše značaja – ocenila je ona, složivši se da i mediji, i građani, imaju pravo da vlast krituju ili hvale, jer je vlast tu gde jeste zbog građana, a ne obrnuto.

Ona je, kada je u pitanju izgradnja zatvorenog bazena, novinare uputila na adresu gradonačelnika Kraljeva koji je, kaže, sa svojim timom preuzeo realizaciju ovog projekta. Na pitanje vezano za otvaranje vojnog aerodroma «Morava» u Lađevcima i za civilne letove, zamenica gradonačelnika kaže da su predstavnici lokalne vlasti uvek tu da odgovore na pitanja koja se tiču tog nivoa vlasti.

Ne možemo da odgovaramo na pitanja koja se tiču onog što je u ingerenciji republike, iako mi na svakom koraku, sa svakim potencjalnim investitorom ili institucijom razgovaramo o aerodromu – rekla je Mijajlović, najavljujući da će i sutra o tome u Kraljevu biti razgovora sa jednom kineskom kompanijom .

7 komentara za naslov “MIJAJLOVIĆ: MEDIJI NAM NISU SAVEZNICI

  1. . Ova žeba (za zamenica Gradonačelnika), zove nekakvim investitorima one koji ne izdaju fiskalne račune (kradu od države Srbije), platama ispod socijalne pomoći ponižavaju njene sugrađane. PODNESI OSTAKU AKO IMAŠ MALO MORALA.

  2. . Kinezi dolaze tamo gde niko nece i to je jako dobro,iako prodaju robu jako loseg kvaliteta sa ne bas niskim cenama!Al to je trzisna ekonomija!Svako se bori za svoju dobit!Ali je veliki problem sto lokalni vlastodrsci posle otvaranja cesmi,semafora,naletese na bunovne kineze da im pokupe salve uspeha njihovovombahatom nesposobnosti!
    Sta je sledeci uspeh ovog smesnog filharmonija.

  3. . [b]Nije ova samo izgubila kompas – njoj je umro i kapetan ladje. Izgubljena na pucini. POTPUNO!!! [/b]

  4. . Svaka cast zamenici gradonacelnika i gradonacelniku. Slavimo kineze kojima nasi ljudi rade za 10-12.000din i ne smeju da sednu, da jedu, nista. Svaka cast sve vise treba takvih investitora koji ce od nas da naprave robove u nasem rodjenom gradu, da prodamo i rasprodamo sve dok samo lopovi i politicari ne ostanu. A onda ce im valjda biti lepo. 

  5. . Ova žena otprilike ima neke čudne podstanare u glave. Dok je ovakvih kao što je ova žena nema nama bolje…

Comments are closed.