ISPRAĆENA DECA SA KOSMETA

9. jul 2017.

Za decu iz naselja Sušiće u kosovskoj opštini Štrpce, koja su gostovala u našem gradu od 30. juna, u svečanoj sali Gradske uprave Kraljeva priređen je svečani ispraćaj

Mališani su  sa vaspitačima i predstavnicima Crvenog krsta Štrpca bili smešteni u Dečjem odmaralištu “Goč“, a tokom boravka u našem gradu za njih su organizovani brojni zabavni i edukativni programi. Između ostalog, obišli su Narodni  muzej, Narodnu biblioteku „Stefan Prvovenčani“, posetili manastire Žiču i Voljavču, bili na prijemu kod episkopa žičkog Justina, upoznali se sa radom kračjevačkog Crvenog krsta i ustanove Kulturni centar “Ribnica“, imali razne sportske aktivnosti, bili na koncertu „Rok planete“ u restoranu Mošin gaj, obišli Novu halu sportova, kupali se na bazenu, posetili opštinu Vrnjačka Banja, bili na koncertu „Kraljevačke Riznice“ i njihovih gostiju iz Sidneja, organizovanom tokom završne večeri boravka dece sa Kosmeta u Kraljevu.

U ime grada Kraljeva decu je ispratila zamenica gradonačelnika grada Kraljeva Marica Mijajlović, a u ime Raškog upravnog okruga, načelnik Nebojša Simović.

izvor:www.kraljevo.org