ZA BOLJE USLOVE LEČENJA PACIJENATA

11. jul 2017.

U prvoj fazi adaptirano je 19 čvorova u kraljevačkoj Poliklinici, rekonstruisane su vodovodna i kanalizaciona mreža, dva toaleta u bolnici prilagođena su licima sa invaliditetom, rekonstruisan je i prostor Službe za ginekologiju  akušerstvo

U saradnji kraljevačke Opšte bolnice i Doma zdravlja, adaptirano je 19 mokrih čvorova u zgradi kraljevačke Poliklinike, a sredstva su obezbeđena od osiguravajuće kuće ”Dunav osiguranje” i iz sopstvenih prihoda.

Urađena je kompletna rekonstrukcija vodovodne i kanalazicione mreže, zamenjene su oštećene keramičke pločice, stare i oštećene sanitarije, drvena vrata, toalet u prizemlju poliklinike i još dva u prizemlju Hirurške bolnice adaptirani su u toalete za lica sa invaliditetom, završeni molersko – farbarski radovi.

Služba za ginekologiju i akušerstvo je u proteklom periodu rekonstruisana, pa je tako okrečeno ukupno 3 500 m2 prostora i zamenjeno 350 kvadrata keramičkih pločica. Radovi su završeni za tri nedelje, a zahvaljujući razumevanju i strpljenju pacijenata, zaposlenih na ovom odeljenju, kao i sugrađana, sprovedeni su po planu. U skladu sa propisanim Protokolima preduzete su sve mere zaštite od infekcija i ostalih rizika, koji su mogući u ovakvim i sličnim situacijama, pa je tako u ovom periodu bila na snazi odluka o zabrani poseta na ovom odeljenju – ističe vršilac dužnosti direktora kraljevačke bolnice Zoran Mrvić.

Napore rukovodstva kraljevačke bolnice prepoznalo je i nadležno Ministarstvo zdravlja, tako da su potrebna sredstva za ove namene obezbeđena bez problema. Za rekonstrukciju mokrih čvorova je izdvojeno tri miliona dinara.

Govoreći o planovima koji se tiču dalje rekonstrukcije Momir Pandrc, načelnik Odseka finansija sa komercijalom, navodi da će problem prokišnjavanja ravnih krovova na Hirurškoj bolnici biti rešen njihovom rekonstrukcijom, za šta je Ministarstvo zdravlja opredelilo četiri miliona dinara. Radovi bi trebalo da otpočnu polovinom jula, a planirano je da za mesec dana budu završeni.

U skladu sa propisanim standardima izvršiće se rekonstrukcija rasvete u prostoru centralne sterilizacije i kuhinje, za šta je namenjeno 500.000 dinara.

Na redu je i sprovođenje projekta ”Energetska efikasnost”, predviđenog za zgradu Poliklinike, a slede i rekonstrukcija postrojenja bolničke kotlarnice, obnavljanje opreme za Službu opšte hirurgije i Odsek gastroenterologije, za šta u kraljevačkoj bolnici očekuju podršku  ”Kancelarije za obnovu i razvoj” i resornog Ministarstva.

                   Dragana Petrović, PR Opšte bolnice „Studenica“ Kraljevo