SEĆANJE NA VELIKANE SRPSKOG FILMA

19. jul 2017.

Vrnjačka Banja će 10. avgusta dobiti četvrti tematski most – most „Ko to tamo peva“, a u septembru će, u centralnom banjskom parku kod Rimskog izvora, biti postavljena statua glumca Dragana Nikolića u prirodnoj veličini

Ideja je potekla od Banjčanina Nikole Džamića, koji je želeo da se velikanima srpskog filma oduži na nesvakidašnji način. Pomogli su lokalna samouprava i banjski privrednici, pa je posao pri kraju, a most „Ko to tao peva“ će, kad za tri nedelje (10. avgusta) bude otvoren, biti četvrti tematski most u Vrnjačkoj Banji. Jer, „kraljica kontinentalnog turizma“ već ima Most Ljubavi, Most Matematike i Most daljinara.

Prema rečima Džamića, odluka da najnoviji most ponese baš ovakvo ime, pala je zbog činjenice da film „Ko to tamo peva“, nosi epitete najboljeg i najgledanijeg domaćeg filma svih vremena.

Na mostu, koji će biti otvoren na dan otvaranja „Dana Danila Bate Stojekovića“ u Vrnjačkoj Banji, biće postavljena tabla sa čuvenom replikom „Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda”.

U Turističkoj organizaciji Vrnjačke Banje nadaju se da će i novi most, poput postojećih, privlačiti posetioce da se kraj njih fotografišu i na taj način promovišu ovo turističko mesto.

Proslavljeni glumac Dragan Nikolić koji je preminuo 11. marta prošle godine dobiće u septembru statuu u prirodnoj veličini u parku kod Rimskog izvora. Biće to u neposrednoj blizini objekta Specijalne bolnice „Merkur“, čije je zaštitno lice veliki srpski glumac bio godinama.

Draganova supruga je već ranije izrazila zahvalnost Vrnjačkoj Banji i Specijalnoj bolnici „Merkur“ što su, kako je navela „”Dragana sa neba spustili na zemlju”.