HAPŠENJA U KRALJEVU I VRNJAČKOJ BANJI

20. jul 2017.

U više gradova u Srbiji, tokom nastavka akcije „Ares“, uhapšeno 213 odoba osumnjičenih za različita krivična dela; četiri osobe uhapšene u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji

U nastavku akcije „Ares“, koja je sprovedena u više gradova u Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, uhapsili su 213 osoba osumnjičenih za različita krivična dela, otkrili dve laboratorija za proizvodnju marihuane i zaplenili 385 kilograma različite vrste narkotika, kao i veća količinu oružja i municije.

Policija je nadležnim tužilaštvima, podnela i krivične prijave u redovnom postupku protiv 258 lica.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu zaplenili su tri puške i 45 komada municije.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod pedesetpetogodišnjeg muškarca, pronašla lovačku pušku marke „toz 34 p“, malokalibarsku pušku  sa optičkim nišanom, vazdušnu pušku marke „hanter“ i 45 komada municije za automatsku pušku.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kraljevu, zbog  sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, saopštila je policija.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vrnjačkoj Banji uhapsili su D. Č.  (1974), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita, M. S. (1962), osumnjičenog za davanje mita u podstrekivanju i Z. B. (1957), zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita.

Sumnja se da je M. S. podstrekao D. Č. da Z. B. da novac kako bi na planini Goč označio stabla za seču, koja za to nisu bila predviđena.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.

2 komentara za naslov “HAPŠENJA U KRALJEVU I VRNJAČKOJ BANJI

  1. . Bravo, ko zna šta će se sve otkriti, ne sumnjam u vašu odlučnost i kvalitete koji posedujete da utvrdite i prepoznate ovu vrstu kriminala. U svakom slučaju, podržavam vas. 
                                    S poštovanjem

Comments are closed.