AKCIJA PODRŠKE LOKALNIM MEDIJIMA

8. avgust 2017.

Akciji Udruženja novinara Srbije, sa predlogom da lokalne samouprave izdvajaju dva odsto godišnjeg budžeta za lokalne medije, podršku najavio i sam ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović predviđa da bi akcija, na kojoj insistira UNS, da lokalne samouprave izdvajaju dva odsto godišnjeg budžeta za lokalne medije, mogla dovesti do renesanse, posebno što je podršku tome najavio i sam ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Radomirović je izjavio da bi time lokalnim medijima bilo omogućeno da funkcionišu i budu kvalitetni, jer bez njih nema prave demokratije.

Ako ne znate šta se dešava u vašoj okolini, ne znate kako se troši zajednički novac, da li je funkcioner koji vodi opštinu podmitljiv ili ne, nema napretka, nema potpune demokratije – objasnio je Radomirović.

Izdvajanjem dva odsto godišnje za kvalitetne lokalne medije, istakao je Radomirović, spečićemo da mnogo više novca završi u džepovima korumpiranih političara.