NOVO VOZILO ZA SLUŽBU PATRONAŽE

8. avgust 2017.

Iz sredstava koja grad Kraljevo opredeljuje za Dom zdravlja, za terenski rad Službe za polivalentnu patronažu kupljen je automobil „Dacia sandero“ vredan oko 8 000 evra

Vozni park Doma zdravlja Kraljevo bogatiji je za jedno novo vozilo. Naime, iz sredstava koja grad Kraljevo opredeljuje za Dom zdravlja, kupljen je automobil „Dacia sandero“ vredan oko 8 000 evra ( 990.856.00 dinara).

Ovo vozilo namenjeno je za potrebe Službe za polivalentnu patronažu.

Do sada je ova služba koristila samo jedno vozilo, a s obzirom da je njihov radi isključivo terenski i da zaposleni idu i do najudaljenijih sela u obilazak porodica, sa još jednim vozilom zdravstvene usluge biće brže i kvalitetnije – rekla je direktorka Doma zdravlja Kraljevo, dr Mirjana Krčevinac.

– Nama koji radimo u Služni polivalentne patronaže mnogo znači još jedan automobil. Nedovoljan broj sestara je zaposlen u našoj službi, a teren razuđen, tako da je izlišno pričati koliko nam znači ovo vozilo – ističe šefica Polivalentne patronaže, viša medicinska sestra Ana Kovačević.

Domu zdravlja Kraljevo je neophodno još jedno sanitetsko vozilo za Službu hitne medicinske pomoći, ali s obzirom na njegovu viskoku cenu, činimo sve napore da u narednom periodu preko Ministarstva zdravlja, lokalne samouprave ili donatora dođemo do jednog sanitetskog vozila, dodala je direktorka Doma zdravlja Kraljevo.